Radius – Rampen som förändrade världen

Spana in en teaser för filmskaparna Christopher Sanitates och Klas Hjertbergs nya filmprojekt, en dokumentär om den legendariska Eurocana-rampen och sommarlägren som ägde rum i Sverige på 80-talet där skatehistoria skrevs flera gånger. Du kan själv även vara med och göra projektet till verklighet gnom att vara med och stötta det hela genom crowdfunding-insamlingen som pågår för fullt.

0
726

At a first glance the story evolves around a ramp. But it’s relly about the people riding it and what came out of that. Events that changed the world, resurrected a dying industry and affected a whole sport and the culture surrounding it.

Efter att ha gjort dokumentären Grumpy old Skaters har nu filmskaparna Christopher Sanitate och Klas Hjertberg ett nytt projekt på gång. Denna gång handlar det om en dokumentär om den gamla Eurocana-rampen och givetvis de åkare som under årens lopp varit med och rippat i denna och skrivit skatehistoria med bland annat världens första McTwist från Mike McGill.

Idag har man klart att bland andra Hans Puttis Jacobsson och Mike McGill kommer medverka. Det blir även intervjuer med Gogo Sörlin från Rättvik som var med och grundade Eurocana Summer Camp och Hans Jiredal, den nuvarande ägaren av vad som finns kvar av rampen idag.

Redan förra året filmades en del scener och nu jobbar man för fullt med att få en budget till ett första möte i USA med de som är tänkta att medverka, varefter projektet går in i en andra fas för att få budget att färdigställa produktionen. För detta har man satt upp ett crowdfunding-projekt som du givetvis kan vara med och stötta.

Läs mer och ge ditt bidrag på:
www.indiegogo.com/projects/radius-a-film-about-a-skateboard-ramp-history-sports

INGA KOMMENTAR

SKRIV EN KOMMENTAR

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.