Vilka minnen har du från Brädcentralen? Dela gärna med dig som en kommentar här och/eller på vår Facebook-delning.

En sista session – Lördag 14 april

Missa nu inte en sista session i Brädcentralen som hålls nu på lördag den 14 april klockan 14.00.

Örebros inomhushall Brädcentralen är definitivt en av de som funnits längst i Sverige och som väldigt många åkare har minnen från i och med den legendariska tävlingen Millencolin Open. Men nu är en era över då föreningen Örebro Skateboard måste lämna lokalen innan sommaren då huset ska rivas. Man har i flera år haft ett fördelaktigt rivningskontrakt men nu är det alltså över och än är inget klart vart man ska ta vägen.

 

– Behovet av en ny större lokal är akut. Alla som vill skejta får inte plats, säger Daniel Nätterdal, föreståndare för Örebro Skateboard till SVT.

Det är en viktig förening i kommunen och intentionen är att hjälpa dem.

I över ett år har man letat en ny lokal men pengar saknas då Örebro Kommun ännu inte skjutit till några pengar, i ungefär 10 år har man haft samma finansiering från kommunen på 430 000 kronor. Detta har fungerat för denna lokal man nu lämnar i och med att rivningskontraktet varit förmånligt, men en ny och större lokal blir mycket dyrare.

– Vi behöver ha våra anslag höjda. Vi har haft samma finansiering från kommunen i ungefär tio år, så vi skulle önska oss en lite större peng, om vi kan generera dubbelt så mycket verksamhet, vilket vi tror att vi kan göra, säger Daniel Nätterdal till SVT och lägger optimistiskt till – Någon gång i oktober kommer vi slå upp portarna till en ny kanonbra skateboardhall.

– Det är en viktig förening i kommunen och intentionen är att hjälpa dem, säger Behcet Barsom (KD), ordförande i Kulturnämnden, till SVT.

Web:
www.orebroskateboard.se
Örebros Skateboardförening på Facebook

INGA KOMMENTAR

SKRIV EN KOMMENTAR

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.