Måns uttryckte att han hade ont i käken och ett par tänder som var lösa och han har slagit loss lite tandflisor.

– Jag såg ju inte så mycket först på livefeeden som vi har uppe på start, utan det var först på reprisen jag såg att Måns faktiskt studsade lite på huvudet ner och då blev jag så klart orolig, säger Hammar som ändå kan ge lugnande besked. Det verkade inte vara någon större fara så här direkt efter, utan han uttryckte att han hade ont i käken och ett par tänder som var lösa och han har slagit loss lite tandflisor, säger förbundskaptenen Jocke Hammar till SVT om Måns Hedbergs krasch.

Då var det bara att bestämma sig – jag ska fan i mig ta mig över det här.

– Niklas Mattsson var redo för andra åket men fick lite problem med motvind igen men då hade han tagit av sig jackan för att minska luftmotståndet lite och valde i sista sekunden att göra ett lite lättare trick. Han skulle göra en 1440, en fyrvarvsrotation och tog ett blixtsnabbt beslut att göra 900, två och ett halv varvs rotation. Det är ganska stor skillnad och det visade sig vara väldigt klokt för det räckte med nöd och näppe, säger Jocke Hammar till SVT.

– Det har varit ganska dåligt väder för oss det senaste tre-fem åren, säger Niklas Mattsson till TT och berättar om tankarna inför sista hoppet:
– Då var det bara att bestämma sig – jag ska fan i mig ta mig över det här. Och då tog jag ner hoppet till en niohundra i stället för tio, säger Niklas Mattsson till SVT.

Resultat: medias2.fis-ski.com

Se Slopestylefinalen klockan 02.00 natten mot söndag 11 feb:
Kanal 5 på TV och på webben via DPlay Premium

Web:
www.livsnjut.com
Livsnjut på Facebook
www.olympic.org
Olympiska Spelen på Facebook
www.svensksnowboard.se
Svenska Snowboardlandslaget på Facebook

INGA KOMMENTAR

SKRIV EN KOMMENTAR

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.