Ett kortare klipp kan du se via denna länk!

En del av oss har åkt till andra städer för att åka bräda och vi har ju inte kunnat ha någon verksamhet sen det blev kallt.

I våras blev Örebro Skateboardförening med sina 600 medlemmar av med sin gamla lokal Brädcentralen som funnis sedan 90-talet då huset skulle rivas. Efter detta har man stått utan inomhuslokal. Nu står det dock klart med en ny lokal dock bara tillfälligt till och med 2020 i och med att även detta är ett rivningskontrakt som tidigare, men utöver det har man även stora planer om tre till fyra år.

– Hösten var ju fin så vi kunde åka länge i utomhusparken, men sen har det varit svårt. En del av oss har åkt till andra städer för att åka bräda och vi har ju inte kunnat ha någon verksamhet sen det blev kallt, säger Daniel Nätterdal, föreståndare för Örebro skateboard till SVT.

– Våra medlemmar bor ju mer eller mindre i hallen under våra öppettider vanligtvis, så att tillgodose dem har varit omöjligt, säger Daniel Schön, ordförande Örebro skateboard till SVT.

Vi har ju lärt oss att det tar sin lilla tid, så vi får börja kämpa nu för Sveriges bästa skejthall 2021

Efter att man nu i dagarna blivit beviljade startbidrag på 900 000 kronor, räknar man med att kunna öppna den nya lokalen för medlemmarna i slutet av januari. Sedan har man som sagt lokalen kvar till december 2020 då även detta hus ska rivas, men planerna för fortsättningen är redan igång.

– Så fort vi är klara med etableringen här kommer vi börja jobba stenhårt mot nästa lokal. Vi har ju lärt oss att det tar sin lilla tid, så vi får börja kämpa nu för Sveriges bästa skejthall 2021, säger Daniel Nätterdal till SVT.

– Det finns ju ett tänk längre fram, när det gäller det stora huset på CV-området, som vi försöker fylla med olika aktiviteter. Där finns skejten med. Om det är ett löfte så blir svaret:  Nja, ett löfte… De finns med i planerna. Det är ett jättestort hus som måste fyllas och det ska bekosta sig själv, så det är ett pusslande. Men vi är en bra bit på väg, säger Behcet Barsom (KD), ordförande för Kulturnämnden i Örebro till SVT.

– Det är ett väldigt bra och spännande projekt. Förhoppningen är ju att vi kan ha lokalerna så att de överlappar. Allt annat vore ju ett totalt misslyckande, säger Daniel Nätterdal, föreståndare för Örebro skateboard, till SVT.

Web:
www.orebroskateboard.se
Örebros Skateboardförening på Facebook

INGA KOMMENTAR

SKRIV EN KOMMENTAR

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.