Nya Tacky.se är här!

Vi har precis lanserat vår helt nya sajt som bjuder på en rejäl modernisering av sajten. Läs mer om det hela och historien bakom Tacky och vilka vi är som arbetar med Tacky.

6
463

Tacky.se har levererat dagliga uppdateringar från Sveriges brädscen och även internationellt ända sedan 2003. Hösten 2008 lanserades den sajt/design som levt sedan dess, med små ändringar, men nu är det dags igen. För här kommer Tacky.se i en rejält modernare tappning.

Givetvis kommer vi fortsätta att leverera dig dagliga nyheter och videos med mera från den svenska brädsports-scenen och ett urval från övriga världen. Givetvis gör vi inga förändringar när det kommer till våra ambitioner, utan som vanligt handlar det om ett Tacky som är för alla.

Vi bevakar stort som smått, låter åkare, tävlingar, föreningar, företag och så vidare såväl på gräsrots- som elit-nivå att synas. Allt för att främja den svenska scenen och skapa en samlingspunkt för alla åkare i Sverige.

En stor förändring är att du nu återigen har möjlighet att kommentera artiklar anonymt, något som saknats av många. Hur detta faller ut får vi se, men vi hoppas att du som läsare kan klara att hålla dig innanför svenska lagar, med andra ord inga personangrepp och rasistiska uttalanden o.s.v. Annars kommer vi bli tvungna att införa någon form av inloggning igen.

En annan sak är att vårt historiska och gigantiska videoarkiv som fyllts på sedan starten av Tacky fram till våren 2014 då vi istället började använda vår Vimeo-kanal, nu försvunnit. Men dessa videos plus alla gamla artiklar är tänkt att föras över till vår nya sajt i framtiden.
Redan nu från starten har vi dock börjat lägga in några av våra populäraste artiklar som fortfarande “lever ett eget liv” och lite av de senaste höjdpunkterna.

En del nya features kommer också löpande att släppas men exakt vad detta blir får framtiden utvisa. Vi rullar vidare och det hoppas vi att du gör också!

Har du själv några idéer för Tacky eller ser något som inte riktigt ser ut som det ska så skicka gärna ett mail till red@tacky.se


Så vilka är då vi på Tacky?

Det dagliga arbetet sköts av mig, Conny Björklund. Jag har varit med ända sen starten 2003 fast då i en mer tillbakadragen roll och gjorde bara enstaka foto- och filmuppdrag under ledning av vår redaktör som då var Denis Sopovic.

Conny-Björklund
Conny Björklund på hemmaplan i Söderhamn

2007 började jag även skriva artiklar och uppdatera med material mer löpande och sommaren 2010 tog jag över det redaktionella arbetet helt och hållet och jobbade tillsammans med vår dåvarande säljare, för att sedan 2012 ta över svenska Tacky helt och hållet med allt vad det innebär.

Alla dessa år har givetvis bjudit på en hel del goda minnen även om det även finns tråkiga minnen så klart. Lite om detta kommer du gissningsvis att få läsa mer om inom kort då vi i en snar framtid kommer att presentera en intervju med Denis Sopovic som var redaktör 2003-2009 och som jag givetvis upplevt ett och annat med.

Conny Björklund, Erik Abrahamsson och Mika Edin
Conny tillsammans med Erik Abrahamsson och Mika Edin på ett av Millencolin Opens tidigare år.

En av de absolut roligaste grejerna är alla åkare man fått se blomma ut i såväl videos på Tacky som på olika evenemang, från att ha varit små kids och nya på brädan till att bli några av Sveriges allra främsta åkare. Här kan man verkligen se Tackys ambition, då vi absolut inte bara fokuserar på den yttersta eliten, eller de kändaste åkarna, utan här kan i princip vem som helst synas. Tilläggas ska även här hur vi fått se tjejskatescenen växa sig starkare och starkare år för år.

Samma sak som ovan ska givetvis sägas om både filmare och fotografer som i flera fall börjat sina karriärer inom Tacky för att sedan blomstra i det dom håller på med och tagit sig ut även i internationella kretsar.

“Här kan man verkligen se Tackys ambition, då vi absolut inte bara fokuserar på den yttersta eliten, eller de kändaste åkarna, utan här kan i princip vem som helst synas”

Tacky Skatecamps, våra skateboardläger är också en av våra stora saker som jag verkligen brinner för. Inget är härligare än att under en eller flera sommarveckor spendera tiden med alla unga deltagare som man ofta får se utvecklas enormt på brädan under den korta tiden, och dessutom få ett minne för livet.

Allt jobb görs givetvis inte själv utan här har vi många frilansare och andra som bidrar med material och hjälper till på olika vis, att tacka. Ska inte gå in på några namn då det är alltför många att nämna, ni själva vet vilka ni är och ni regelbundna läsare känner säkert till de flesta, i alla fall de som fortfarande är aktiva.

Conny-då-och-nu
Conny då och nu… Axlestall (1990) och Nollie Flip Bs Tail (ca 2010)

Om vi ska gå in mer på mig som person så kan man enkelt sammanfatta det med att jag brinner för brädsporten och framför allt då skateboard. Är idag 39 år och har åkt skateboard sedan 1990 och åker fortfarande regelbundet, mer eller mindre i princip varje dag.

Jag är även involverad i den lokala skateboardföreningen i Söderhamn där vi under årens lopp byggt Wavebridge utomhuspark (som nu mer är ett minne blott) och Traversen inomhushall, givetvis ska vi inte glömma vår stora nationellt välkända tävling Söderhamn BBQ Battle & F.I.A.R.I som arrangerats varje år sedan 2002.

Inom kort börjar vi förhoppningsvis med byggandet av vår nya utomhuspark som du kommer kunna läsa mer om här på Tacky, och givetvis är Söderhamn BBQ Battle tillbaks även i år, närmare bestämt 12-13 augusti.

Fullpart: Conny Björklund – Indoor 2013


Conny Björklund – Under Pressure

Conny Björklund – 37 år – 37 Trick

6 KOMMENTARER

  1. Snygg sida, var på tiden med en uppfräschning! Vore nice om ni kör fullbredd på innehållet. Ser att innehållet är satt till 980px om man räknar bort banners. Ni kan säkert få plats med minst en grid till i sidled för personer med högre skärmupplösning.
    En annan sak jag la märke till är att de större rubrikerna på startsidan täcker ingresstexterna när man går ner i skärmstorlek.

    • Tack för synpunkter, något att fundera på!

      Gällande startsidan så har vi lite problem, varierar lite mellan olika webbläsare också. Men som du säger så händer det att rubriker/texter/bilder kan få för stora mellanrum, täcka varandra med mera, men det är något som det jobbas på för att få det optimalt.

SKRIV EN KOMMENTAR

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.