Ny skatepark i Värmland i lilla Väse

0
397

Det här kommer bli en unik park mitt ute i naturen. Det finns ingen motsvarighet i närheten så den kommer nog locka folk från hela Värmland.

En unik aktivitetspark för Värmland byggs just nu för fullt i Väse. Väse Äventyrspark kommer innehålla en skatepark, parkouranläggning, downhillbana och låghöjdsbana berättar Janne Ståhl, 71 år gammal som är initiativtagare till projektet.

Efter flera års kamp blev finansieringen på 4,3 miljoner kronor klar tidigare i år genom Allmänna Arvsfonden, Värmlands Idrottsförbund, Leader och Karlstads kommun.

– Jag har jobbat i 2,5 år med att få till finansieringen och nu har det äntligen lyckats efter mycket krångel med blanketter och byråkrati. Det här kommer bli en unik park mitt ute i naturen. Det finns ingen motsvarighet i närheten så den kommer nog locka folk från hela Värmland. Jag vill att ungdomar ska ha alternativ och kunna hålla på med olika fritidsaktiviteter utomhus i fin miljö, säger Janne Ståhl till SVT.

Bakom skateparksbygget står Bryggeriet Bygg från Malmö, och redan nu har man en idé om en stor skatetävling nästa sommar, kanske en deltävling av Betongcupen kan vi gissa.

Web:
www.bryggeriet.org/bygg-design

INGA KOMMENTAR

SKRIV EN KOMMENTAR

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.