Ny skatehall kan vara på gång i Lund

Lund har sedan tidigare den lilla skatehallen Östra Torn men nu kan en ny skatehall inklusive annan ungdomsverksamhet vara på gång i det tomma Åhlens-huset om kommunen nappar på Lunds Skate- & konstförenings och Ungdomens Hus förslag.

0
280

– När vi tittade på lokalen kände vi direkt att detta är rätt. Där finns stora fina ytor och ett betonggolv som passar fint för street-åkning. Visionen om Lunds skatehall och Ungdomens hus är att skapa en stor skejtyta på första våningen med replokaler, ateljéer och klättervägg i andra rum. Det här är ett ypperligt tillfälle. Nu ska vi samla så mycket intresse som möjligt för detta och sedan hoppas vi att politikerna fattar att det är på riktigt, säger Christian Dolovski och Marcus Olsson från Lunds Skateboard- och konstförening, till Sydsvenskan.

– Kvarteret förtjänar något bättre och i väntan på det ser vi gärna en annan verksamhet i lokalerna. Vi vet ännu inte vad vi kommer att göra med de tomma lokalerna, det beror på vilket innehåll och användning det slutligen blir i kvarteret. Vårt önskemål är att befintliga verksamheter ska vara kvar. Det är oklart om vi skall bygga om eller riva delar av kvarteret. Diskussion pågår med kommunen om förutsättningarna för en ny detaljplan för kvarteret säger fastighetsägaren Peter Syrén, till Sydsvenskan.

– Det är en lång väg kvar till hyreskontrakt och inget är konkret än så länge. Vi har inga pengar i budget för detta men idén med pop-up gillar vi. Om det sedan blir detta förslag eller något annat som är bäst vet jag inte, säger Urban Olsson, kultur- och fritidschef i Lund, till Sydsvenskan.

Web:
www.skatelund.se
Lunds Skateboard- & Konsförening på Facebook

INGA KOMMENTAR

SKRIV EN KOMMENTAR

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.