Niklas Mattsson sjua i Världscupen i Mönchengladbach

0
137

Resultat Herrar
1. Roope Tonteri, Finland, 186.00
2. Jonas Bösinger, Schweiz, 183.00
3. Billy Morgan, Storbritannien, 180.50
7. Niklas Mattsson, Leksand Snowboard & Freestyle club
——————————————————-

15. Måns Hedberg, Bollnäs AK

Resultat Damer
1. Anna Gasser, Österrike, 184.00
2. Katie Ormerod, Storbritannien, 158.50
3. Onitsuka Miyabi, Japan, 146.00


Pressrelease:

Trots ett riktigt bra kval och en strålande inledning i första åket så gick inte riktigt hela vägen för Niklas Mattson under lördagens final i världscupen i Big Air i tyska Mönchengladbach.

niklas-mattsson-monchengladbachMattson kvalade som andreman från sitt heat och hade riktigt bra läge inför finalen i den tredje deltävlingen för säsongen. I första åket satte Niklas sin patenterade bs 1260 med Japan grab och gav sig själv en riktigt bra position inför de resterande åken.

– Mitt första trick var en av de bättre 1260´s som jag har gjort, i alla fall i luften. Jag flög ganska långt och fick vänta in landningen lite länge vilket gjorde att jag inte riktigt åkte spikrakt ner i landningen men den var riktigt skön och jag fick bra betalt av domarna.

I andra och tredje åket så gjorde jag en fs dubbel 1440. Uthoppet var isigt och gav inte riktigt det frånskjut som jag önskade. Jag fick kämpa lite när jag låg där upp och ner i luften för att landa in den. Tyvärr satt den inte lika bra som på träningen och jag fick aldrig till en bra landning på något av hoppen även om det var riktigt nära. Säger Niklas Mattson som sjundeplatsen till trots är uppenbart nöjd med dagens insats

Finalen vanns av finländaren Roope Tonteri strax före Schweizaren Jonas Bösinger .

Damernas final vanns av Österrikiskan Anna Gasser som imponerade stort hela kvällen. Med en stor double underflip och en riktigt stilren bs 720 ritar Anna Gasser kartan för nästa generations progressiva kvinnliga åkare.

Web:
www.svensksnowboard.se
Svenska Snowboardlandslaget på Facebook
www.fis-ski.com/snowboard
FIS Snowboard på Facebook

INGA KOMMENTAR

SKRIV EN KOMMENTAR

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.