Niklas Mattsson fyra i världscup-premiären

Niklas Mattsson och Måns Hedberg har under helgen kört världscupspremiären i Milano och Niklas visade att han är en kraft att räkna med i vinter när han med stundtals bländande åkning tog en hedrande fjärdeplats i säsongens första tävling.

0
66

Video från herrarnas tävling.
Video från damernas tävling.

Pressrelease:
Under lördagskvällen avgjordes big air finalen i världscupen i Milano. Niklas Mattsson visade att han är en kraft att räkna med i vinter när han med stundtals bländande åkning tog en hedrande fjärdeplats i säsongens första tävling.

niklas-mattsson-fis-milano– Det har varit några bra dagar här i Milano. Jag känner att jag har tricken med mig och det känns såklart skönt att inleda säsongen på det här sättet. Redan från början tyckte jag att hoppet funkade som det skulle. Sweetspoten på landningen varit väldigt kort så det har varit lite svårt att tajma den perfekt.

I första hoppet gick jag in i dubbelvolten lite för mycket så jag fick inte riktigt till graben. I det andra hoppet gjorde jag en bs 1260 japan och den satt bättre än kvalet så den är jag riktigt nöjd med.

I sista hoppet provade jag fs 14 tailgrab igen och den gick bättre den här gången. Tyvärr slant brädan ur handen på mig lite för snabbt. Istället för att försöka graba igen så fick jag fokusera på att komma ner på fötter så där finns det ju en del att hämta.

Nu blickar jag framåt. Imorgon ska jag till Dubai och sen är det nästa världscuptävling i Mönchengladbach som gäller, säger Niklas Mattsson.

Måns Hedberg hade inte riktigt marginalerna med sig den här gången. Med ett nytt trick en backside trippel med tailgrab som han tävlade med för första gången hade Måns lite problem med tajmingen i hoppet. Efter att ha underroterat i första hoppet, överroterade han istället i det andra och lyckades aldrig riktigt få till det i kvalomgången. För Måns del finns det fler chanser på lut då han redan nästa helg tävlar i den anrika tävlingen Air+Style i Peking.

Vann tävlingen gjorde Norrmannen Marcus Kleveland som var för dagen oslagbar och med en sammanlagd slutpoäng av 188.0. vann Kleveland med 9,5 poängs marginal före Belgaren Seppe Smits.

I damernas tävling var även där vinnaren outstanding. Med både en double underflip och en ut-tweakad bs 720 tog Anna Gasser från Österrike till synes enkelt hem kvällens tävling.

Resultat:

Herrar:
1. Marcus Kleveland, Norge, 188.0
2. Seppe Smits, Belgien, 178,5
3. Mark Mc Morris, Kanada, 173,0
4. Niklas Mattsson, Leksand Snowboard & Freestyle club, 165,25
40. Måns Hedberg, Bollnäs AK, 34,5

Damer:
1. Anna Gasser, Österrike, 174,25
2. Hailey Langland, USA, 160,25
3. Sarka Pancochova, Polen, 153,75

Web:
www.svensksnowboard.se
Svenska Snowboardlandslaget på Facebook
www.fis-ski.com/snowboard
FIS Snowboard på Facebook

Inför tävlingen:

Snowboardlandslaget har imorgon lördag säsongspremiär i världscupen i big air. Niklas Mattsson och Måns Hedberg finns på plats för dom inledande tävlingarna som är en del av OS-kvalet för Peyong-Chang 2018

Det är den första av tre delar i den så kallade Big Air Superseries som hålls i Milano, Mönchengladbach och avslutas i februari i Quebec City. Tre city big air tävlingar som förutom att vara sin egna miniserie även ingår i den totala världscupen.

Snowboardåkarna Måns Hedberg och Niklas Mattsson kommer till start i den Italienska modemetropolen. Killarna kommer närmast från Stubai i Österrike där dom varit på träningsläger i två veckor.

—Förberedelserna har varit goda. Både Niklas Mattsson och Måns Hedberg har haft riktigt bra dagar i Stubai och tagit stora kliv i trickutvecklingen och åkningen. På träningen igår kväll såg det riktigt bra ut för vår del. Landningen var lite mjuk och många hade problem med att stompa, men det var något som våra killar kunde hantera, säger Jocke Hammar, föbundskapten för snowboardlaget.

—Jag är taggad att få komma till Milano och få komma igång med tävlingarna. Det här är början på en intensiv period för min del då jag efter Milano kommer tävla i Air + Style i Peking och i världscupen i Korea helgen efter det. Åkningen har gått bra och motivationen är på topp. I den bästa av världar hade jag gärna åkt mer snowboard mellan tävlingarna men det kommer knappt hinnas med nu under hösten, säger Måns Hedberg.

För våra övriga landslagsåkare blir premiären uppskjuten. Sven Thorgren har haft ett krånglande knä men räknar med att vara tillbaka i början av december. Ludvig Billtoft har opererat axeln och kommer vara tillbaka först i vår.

INGA KOMMENTAR

SKRIV EN KOMMENTAR

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.