Niklas Mattsson 5:a i Snowmass – Måns & Sven skadad igen

Under den gångna helgen kammade Niklas Mattsson hem en femte plats i världscupen i Snowmass, Colorado. För Måns Hedberg gick det sämre då han skadade hälen, hur allvarligt är oklart men det verkar inte som han är redo för Laax Open denna vecka. Även Sven Thorgren är nu borta från såväl Laax Open som X games och OS då han återigen brutit nyckelbenet. Någon som däremot borde vara OS klar är Shaun White som drog till med en första plats i halfpipe med hela maxade 100 poäng.

0

Pressrelease:
Under svåra väderförhållanden stod Niklas Mattsson för en mycket stabil insats i dagens final i Snowmass, Colorado. Efter att ha inlett med ett strålande åk landade till Niklas på en hedrande femteplats i denna viktiga OS- kvalificerande deltävling.

– Det har varit en bra vecka här i USA. Jag har haft en bra feeling och allt har verkligen stämt. Jag tog ett break efter att ha åkt väldigt mycket under hösten och nu känner jag mig bara taggad hela tiden. Det var såklart skönt att sätta ett förstaåk som gav helt ok med poäng. Sen var planen att gå för pallen. I sista åket skickade jag det lite extra och hoppet satt riktigt bra. Men då räckte inte farten till sista hoppet och då landade jag lite kort tyvärr och det blev aldrig nån högre poäng. Men jag är riktigt nöjd och verkligen peppad inför nästa helg i Laax, hälsar Niklas Mattsson på telefon.

– Det är verkligen skönt med den här insatsen som grabbarna har gjort den här veckan. Efter en lite mindre lyckad Big- Air höst har det verkligen släppt och både Måns och Niklas har fått visa hur bra snowboardåkare dom är. Det var verkligen synd på Måns som gick lite för kort på ett av hoppen under träningen och gjorde slog i hälen så illa att han var tvungen att stå över tävlingen. Vi ska åka ner nu och se över hur han känner sig och skapa oss en bild av hur allvarligt det är. Förhoppningsvis är han redo att köra i Laax Nästa vecka men det är lite för tidigt att säga nu, säger Förbundskapten Jocke Hammar.

Det är intensiva tider för snowboardlandslaget som redan på söndag landar i Schweiz för att delta i den sista tävlingen inför OS. Även här står Slopestyle på schemat och med dagens resultat har Niklas Mattsson medvind i ryggen.

Glädjande Besked kommer även från Sven Thorgren som efter några dagar på snö i Österrike redan börjar hitta formen efter det nyckelbensbrott han ådrog sig i december. Sven beräknar åter vara i tävlingsform lagom till X-games i Aspen.

Update: Tyvärr skadade sig Sven Thorgren på träningen i Laax och missar nu såväl Laax Open som X Games och OS. Det som hände var att han återigen brutit nyckelbenet

– Det är en ny fraktur på samma nyckelben. Det är väl ganska uppenbart att det inte kommer att gå, jag tror inte vi kan förvänta oss några mirakel, svarar förbundskapten Jocke Hammar på frågan om Thorgren missar OS till SVT Sport.

Resultat: ( Fullständiga resultat, damer, herrar, slopestyle & halfpipe)
1. Red Gerrard, USA, 87,28
2. Hiroaki kunitake, JPN, 83,64
3. Tiarn Collins, NZ, 83,57
5. Niklas Matsson, SWE 79,18
10. Måns Hedberg, SWE, DNS

Web:
www.svensksnowboard.se
Svenska Snowboardlandslaget på Facebook
www.fissnowboard.com
FIS Snowboard på Facebook

INGA KOMMENTARER

Kommentera

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.