Niklas Mattsson 5:a i Världscupen i Kreischberg

Efter en helg i Kreischberg som bjudit på det mesta i väderväg slutade Niklas Mattsson på en femte plats i finalen efter att ha vunnit sitt heat i kvalet. I väntan på mer videocoverage från finalen kan du här se vad Niklas Mattsson själv har att berätta om tävlingen och se ett grymt träningsåk.

0

Niklas Mattsson Leksand snowboard & freestyleclub fortsätter att leverera på hög nivå i världscupsammanhang. Efter att ha vunnit sitt heat i kvalet säkrade till sist Sundsvallsonen en fin femteplats i finalen under säsongens första världscuptävling i Slopestyle.

Tävlingen i Kreischberg har bjudit på det mesta i väderväg. Kvalet gick i ymmigt snöfall och bjöd på stora utmaningar i den redan krävande slopestylebanan. Niklas Mattson var inte oberörd av utmaningarna. I kvalet gick Mattson från att ligga sist efter första kvalåket till att vinna sitt heat in till finalen.

– Efter första kvalåket så kändes det inte alls bra. Allt gick trögt i nysnön och jag kom knappt över hoppen. I andra åket var det som att jag tog ut all min frustration på start men när jag kom iväg och kände att jag hade glidet med mig släppte allt och jag fick till ett riktigt bra åk. Idag i finalen var det sol på morgonen och jag var riktigt peppad. Tyvärr drev det in en del moln så att det blev lite knepigt med konturerna på hoppen vilket påverkade lite. Förutom det är jag riktigt nöjd med min insats och jag känner att åkningen stämmer mer och mer.

– Niklas har imponerat den här säsongen och har haft en riktigt bra inledning med en fjärdeplats och en sjundeplats i Big Air Världscupen och nu en femteplats i den första Slopestyletävlingen. Det bådar verkligen gott för resten av säsongen, Säger Förbundskapten Jocke Hammar.

Det var tätt i toppen på den här tävlingen som tillslut vanns av Norrmannen Mons Roisland. På andraplats kom Ryan Stassel USA och på tredjeplats landsmannen Redmond Gerard som endast sexton år gammal.

I damklassen fortsätter Österrikiskan Anna Gasser att dominera även i Slopestyle. Anna ledde tävlingen igenom och kunde defilera i mål på sista åket inför sina landsmän.
Nästa helg tävlar Snowboardlandslaget i Laax. Måns Hedberg Bollnäs AK och Niklas Mattsson får då förstärkning av Sven Thorgren, Sollentuna som gör comeback efter skada och Louise Nordström tävlandes för Northpool som världscupdebuterar i damklassen.

Herrar
• 1.Mons Roisland Norge 84,25
• 2.Ryan Stassel USA 83,30
• 3.Redmond Gerard USA 81,35
• 4.Ville Paumola Finland 80,50
• 5.Niklas Matsson Leksand Snowboard &Freestyle club 72,60
20. Måns Hedberg Bollnäs AK 65,75

Damer
• 1.Anna Gasser Österrike 81,25
• 2.Sina Candrian Schweiz 69,95
3.Silje Norendal Norge 62,90

Web:
www.svensksnowboard.se
Svenska Snowboardlandslaget på Facebook
www.fissnowboard.com
FIS Snowboard på Facebook

INGA KOMMENTARER

Kommentera

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.