Niklas “Drängen” Ehnberg prisas som busschaufför

Niklas "Drängen" Ehnberg som du kanske känner igen som en av Sveriges kreativaste åkare, speciellt i miniramp har prisats som busschaufför! Spana in ett videoreportage här om detta plus ett längre reportage om hans brädåkande. Har du missat hans fullparts som fått många att höja på ögonbrynen kan du även se dom här.

0
379

“Jag var någon helt annanstans i tankarna så jag förstod ingenting. Är det någon som dansar? Någon med stor näsa? Det tog ett tag innan polletten föll ned. Man får kommunicera lite som man spelar charader.”

Han bemöter oss med afasi på ett sådant lugnt och vänligt vis. Han har ett så tryggt och hjälpsamt sätt. Lovorden duggar tätt när damerna och herrarna i Gävleborgs afasiförening beskriver Niklas Ehnberg. Det är medlemmarna som har röstat fram honom till årets afasivän, skriver Hela Hälsingland.

drangen-pris-afasi-buss-player – Det var så trevligt att köra dem att jag gärna gjorde det igen. Det är roligt att de tycker likadant. Denna träff är alltid i början på sommaren så den känns som en inledning på semestern. Det viktiga är inte att det går snabbt utan att det känns tryggt och behagligt. Vi kommer ju fram dit vi ska ändå, säger Niklas Ehnberg till Hela Hälsingland.


Plus-artikel Hela Hälsingland: (1 kr Första månaden, därefter 149 kr/månad utan bindningstid)

“Jag trodde det bara var blött ute så jag satt i bussen och tittade på rampen en stund. Sedan gick jag ut och kollade och såg att det var is. Jag blev inte blöt om skorna så jag visste att jag inte skulle förstöra brädan.”

Det är som när man lekte när man var liten. Det fanns inga begränsningar i fantasin, det som är döda ting för andra blir något kreativt för mig. Det är skönt att röra på sig och få ut energier, säger Niklas till Hela Hälsingland, som passar på att träffa honom under en av alla hans skatesessions mellan arbetspassen som skolbusschaufför.

drangen-skate-regn-busschauffor-playerNiklas berättar om Inside Trannies parten och uppföljaren A Skate Porn Video där han åker i en glashal miniramp täckt av is som uppmärksammats världen över:
– Jag trodde det bara var blött ute så jag satt i bussen och tittade på rampen en stund. Sedan gick jag ut och kollade och såg att det var is. Jag blev inte blöt om skorna så jag visste att jag inte skulle förstöra brädan. Det var väl ingen som har gjort det tidigare så det blev en kul grej. Trasher snappade upp det och lade upp klipp från filmen i sitt nyhetsmagasin Skateline på nätet. Det tycker jag var kul.

Åkare: Niklas “Drängen” Ehnberg

“En parkbänk eller en trappa i sten är döda ting för de flesta som flanerar på stan. I huvudet på Niklas “Drängen” Ehnberg väcker sakerna i stället kreativa tankar – överallt finns möjligheter till att skejta.”

Web:
www.appertiff.com
Appertiff på Facebook
Appertiff Workshop B-Town på Facebook
www.gumpels.se
Gumpels Fritidsgård på Facebook

INGA KOMMENTAR

SKRIV EN KOMMENTAR

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.