Nässjö får betongpark för 5,9 miljoner

Vårsäsongen börjar närma sig och det innebär att ett gäng nya skateparksprojekt drar igång. Här kan vi berätta om att det nu är klart även för Nässjö som kommer att få en betongpark för 5,9 miljoner.

0
635

Så totalt har vi 5,9 miljoner till anläggningen som kommer passa för skateboard, BMX, kickbike och inlines och även för rullstol. Det blir en anläggning där man tar sig fram på hjul, sedan vilka hjul det är spelar ingen roll.

Nässjös skateboardåkare har i många år önskat en betongpark och för ett och ett halvt år sedan då en vision för sim- och sporthallsområdet togs fram var en betongpark en viktig del. Nu ska allt bli verklighet i samverkan mellan Nässjö kommun, Nässjö basket och den relativt nybildade föreningen Nässjö Skate- & BMX-förening. Man räknar med att betongparken ska bli på ca 1000 kvadratmeter och att man ska kunna sätta spaden i jorden så fort som möjligt.

Det hela började med att Christer Sabel och Mikael Eriksson som jobbar med socialt arbete inom Nässjö Basket snappade upp intresset som fanns på orten för skateboardåkning och att en hemmasnickrat ramp lockade åkare. Efter detta har man ansökt om pengar från Allmänna Arvsfonden och kommunen har avsatt medel i sin budget.

— Vi är beviljade 3,9 miljoner från allmänna arvsfonden, berättar Christer Sabel för Smålands Dagblad.

— Så totalt har vi 5,9 miljoner till anläggningen som kommer passa för skateboard, BMX, kickbike och inlines och även för rullstol. Det blir en anläggning där man tar sig fram på hjul, sedan vilka hjul det är spelar ingen roll. Placering av parken, mot boulleplaneran, är väl genomtänkt även den. Vi ser det som positivt för att verka generationsöverskridande. säger Pär Jansson till Nässjö-Appen.

Web:
Nässjö Skate- & BMX-förening på Facebook

INGA KOMMENTAR

SKRIV EN KOMMENTAR

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.