Motala Skatehall är återigen öppen

Vi har under vinterns lopp flertal gånger kunnat berätta om problemet med Motalas skatehall som kommunen beslutade att stänga trots löften om att nuvarande föreningen skulle få driva den på prov en längre tid. Efter flertal påtryckningar och att man nu gått över att driva hallen helt i föreningsregi har det hela löst sig och hallen är nu sen några veckor tillbaka öppen igen.

0
433

Det är så gott att vi har kunnat öppna igen. Jag vet inte hur många ungar som har frågat mig när vi öppnar igen. Det känns jäkligt bra att det har löst sig.

Vi har under vinterns lopp flertal gånger kunnat berätta om problemet med den lokala inomhushallen för Motalas Skateboardförening. En skatehall som man blev utestängda ifrån efter nyår då kommunen ansåg att intresset var för lågt.

Efter flertal påtryckningar från föreningen om att man ansåg att man faktiskt hade råd att själva betala hyran tog kommunen till slut sitt förnuft till fånga. Föreningen har nu bildat en ny styrelse och kommit överens med kommunen om att driva skatehallen helt i egen regi framöver.

– Det är så gott att vi har kunnat öppna igen. Jag vet inte hur många ungar som har frågat mig när vi öppnar igen. Det känns jäkligt bra att det har löst sig, säger Olle Bush som är en av entusiasterna i föreningen till MVT.se.

Motala skatehall drivs av Motala skateförening som är en ideell förening.

Motala skatehall är öppen för medlemmar och medlem blir man när man betalat medlemsavgiften. I praktiken betyder det att första gången man besöker hallen för att åka så kostar det 100 kr och så blir man medlem, efter det 20 kr per tillfälle. Vi tar swish eller kontanter.

Öppettider:
Tisdagar och torsdagar
kl 17:00 – 20:00

I och med att man nu driver skatehallen i helt egen regi har man satt upp striktare regler om krav på medlemskap och dylikt. Motala kommuns fritidschef Åsa Grellsgård är även hon nöjd med att man kunnat hitta en lösning och säger kortfattat: Jag tror det här kan bli bra.

Medlemskap kommer vara obligatoriskt för de som ska åka här. Vi får ju inget ekonomiskt stöd så för att få det att gå runt så måste vi göra så. Men kidsen och föräldrarna vet ju att det går till föreningen så de har nog inget emot att betala den hundringen. Vi som jobbar här gör det ju ideellt, säger föreningens revisor Simon Skorstedt till MVT.se.

Web:
Motala Skatehall på Facebook

INGA KOMMENTAR

SKRIV EN KOMMENTAR

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.