Millencolin hyllar Örebros skatepark

Under lördagskvällen spelade Millencolin live på Örebro Slott och inför detta gjorde Närkes Allehanda en videointervju med bandmedlemmarna Mathias Färm och Erik Ohlsson som berättar om vad skateboard betytt för dem och hyllar Örebros nya skatepark i Drottningparken. Vi ser även en hel del nostalgisk skatande med bandmedlemmarna under 90-talet.

0
313

Åkare: Mathias Färm & Erik Ohlsson

Bandmedlemmarna i Millencolin har åkt skateboard ända sedan 90-talet då de var i 12-årsåldern. Det var genom skatandet de träffades, framför allt i klassiska skateparken i Hagaparken i Örebro, och när de sedan var i 18-års åldern bildade man bandet Millencolin som kom att bli Sveriges största skatepunkband som även slog igenom internationellt.

– Sedan bildade vi ju inte Millencolin förrän vi var 17, 18 år. Men hela kulturen var enormt viktig. Inom skateboard finns ingen tränare, du får bygga ramper själv och göra hur du själv vill. Du får vara kreativ, säger Mathias Färm till Närkes Allehanda.

– De svenska punkbanden som fanns när vi var yngre sjöng på svenska allihop. Genom skateboarden fick vi kontakt med den kaliforniska punken. Det har betytt allt för oss, säger Erik Ohlsson till Närkes Allehanda.

Web:
www.millencolin.com
Millencolin på Facebook
Örebros Skateboardförening på Facebook
www.orebroskateboard.se
Skate Örebro på Facebook
Drottningparken på Facebook
Örebro Skateboardpark på Facebook
Örebro Skatepark på Facebook

INGA KOMMENTAR

SKRIV EN KOMMENTAR

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.