Vi vill gärna ha hårda granitkanter. Då blir det enklare även för nybörjare.

I tolv år sedan har skateboardåkarna kämpat för att få dammen i Observatorielunden torrlagd. En damm som i många år före det även varit ett klassiskt streetspot i Stockholm. Och nu börjar det äntligen hända saker efter Stockholm Skateboard Collectives idoga kämpande. Redan förra året hölls dammen torrlagd längre än vanligt och så blir det även i år. I år vattenfylls dammen den 21 maj och töms den 16 september.

– Vi har hållit på och skejta sedan en månad tillbaka. Det brukar vara mellan 30 och 40 skejtare här varje dag. Det är perfekt mark här och kanterna är bra att göra tricks på, säger Carl Kjellander till Stockholmdirekt.

– Det är en något kortare period än tidigare, vi brukar fylla den 1 maj. Men vi har varit i kontakt med intresseföreningar som brukar skejta där och vill ge dem lite extra tid. De hade önskat ett dammen skulle vara torrlagd hela sommaren, men det här blir en kompromiss, säger Erik Söderberg på trafikkontoret till Stockholmdirekt.

Det är en något kortare period än tidigare, vi brukar fylla den 1 maj. Men vi har varit i kontakt med intresseföreningar som brukar skejta där och vill ge dem lite extra tid.

I vintras plockade man även bort de järnrör som sattes upp längs dammens kanter, rör som gjorde kanterna mer eller mindre oåkbara för skateboardåkare och faktiskt av denna orsak bedömts som exkluderande. Föreningen har även kommit med önskemål om att byta ut stenen på dammens kanter till finare granit, och nu tittar trafikkontoret på vad det i så fall skulle kosta.

Vi satte oss ner med projektledarna på trafikkontoret och alla var överens om att det här järnröret inte ser snyggt ut och det fyller ingen funktion. Vi vill gärna ha hårda granitkanter. Då blir det enklare även för nybörjare. I dag måste man vara ganska van om man ska kunna göra tricks. Det har varit en bra dialog även om det har tagit tid. Om vi fick bestämma skulle vi förstås vilja ha dammen torr året om, men det här är en bra start., säger Niklas Boström, ordförande för Stockholm Skateboard Collective.

Web:
www.stockholmskateboardcollective.se

Stockholm Skateboard Collective på Facebook

INGA KOMMENTAR

SKRIV EN KOMMENTAR

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.