Martin Timell sparkad efter minirampsbygge

Att TV-kändisen Martin Timell senaste tiden orsakat stor uppståndelse efter att ha blivit anklagad för sexuella trakasserier och mobbing med mera i samband med #MeToo kampanjen, har du säkert inte missat och att han slutligen även fått sparken från TV4. Men visste du att han redan 1979 fick sparken från Svenska Kyrkan på grund av ett minirampsbygge? Är det någon av dagens äldre åkare därute som själva hann med att rulla i den skapelsen och kan berätta mer om den?

0
241

Vad har Gud emot skateboard?

I början av sin arbetskarriär jobbade programledaren Martin Timell inom Svenska kyrkan med en dröm om att bli präst. Senaste åren har vi i TV fått se en händig och snickrande Martin Timell i programmet Äntligen Hemma på TV4. Men redan 1979 då han jobbade som församlingsassistent startade snickrandet då han på eget bevåg byggde en skateboardramp åt områdets ungdomar i församlingslokalens källare för att få ungdomarna mer intresserad av kyrkan.

– Jag gjorde det. Ja ja. Jag fick sparken, minns Martin, enligt Hant.se som rapporterar från Marcus Birros pod Öppet hjärta.

Då Marcus Birro frågar vad Gud har emot skateboard svarar Timell mer utförligt:

– Det undrade väl jag också, men Gud hade någon konstig ställföreträdare där. En fullkomligt vidrig människa. Han var kyrkoherde, hette Laring och sa till mig ”Om Timell slutar ska han få ett bra betyg”. Jag slutade, men struntade i betyget.

Så alla äldre brädsjälar där ute i Sverige och kanske framför allt Stockholm om man fortfarande bor kvar. Var det några av er som hann med att skata denna ramp och som har egna minnen från denna? Hör gärna av dig till oss på Tacky.se eller kommentera här nedan.

 

 

INGA KOMMENTAR

SKRIV EN KOMMENTAR

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.