Måns Hedberg har brutit nacken

Svenska snowboard-landslagsåkaren Måns Hedberg som under veckan varit nere på inbjudningstävlingen Nine Knights i italienska Watles, kraschade igår och bröt nacken. Läs mer om det hela och hör vad Måns själv har att berätta här.

0
132

Broke my neck like no big deal ? I be back yo #9royals Photo @bernstal

Ett inlägg delat av Måns Hedberg (@hedbergmans)

Jag tänker komma tillbaka starkare än någonsin. Så fort jag kan röra mig tänker jag gå direkt på rehab och träna stenhårt tills jag kan stå på min snowboard igen.

Det hela hände igår då Måns Hedberg landade galet, fick tåhugg och ådrog sig en fraktur på sjunde nackkotan och några nerver ikväll. Det hela är relativt allvarligt och just nu ligger han på sjukhus i Innsbruck där han kommer genomgå en magnetröntgen på måndag.

– När vi körde största hoppet skulle jag låsa den på tå i landningen som jag alltid brukar göra, men får inte till det. Sen åkte jag på århundradets tåhugg, säger till SVT Sport.

– Just nu känns det lite förjävligt, men det ska väl vända förhoppningsvis. Förhoppningsvis slipper jag göra en operation. Jag ligger här med nackkrage och kan inte röra huvudet alls i stort sett. Så fort jag rör kroppen gör det ont i nacken. Så jag är halvt bortdomnad i högerarmen, med dålig känsel i fingrar och armen. Det känns som den väger 200 kilo.
Det är ganska allvarligt. Det är sjunde nackkotan som det är en spricka i och några nerver som ligger i kläm. Läkarna här vill att jag ligger så stilla som möjligt ett par dagar så svullnaden hinner få gå ner, så kroppen hinner ta hand om en del innan. Sen på måndag blir det magnetröntgen,
 säger Måns till SVT Sport.

– Det är det jag lever för, och jag tänker komma tillbaka starkare än någonsin. Så fort jag kan röra mig tänker jag gå direkt på rehab och träna stenhårt tills jag kan stå på min snowboard igen, säger Måns till SVT Sport.

Web:
www.svensksnowboard.se
Svenska Snowboardlandslaget på Facebook
www.nineknightssnow.com
Nine Knights på Facebook

 

INGA KOMMENTAR

SKRIV EN KOMMENTAR

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.