Luleå Big Air – På lördag brakar det loss i Luleå!

Nu på lördag brakar det loss i Luleå då det är dags för årets upplaga av Luleå Big Air, som i år är FIS-klassad och en del av Swedish Snowboard Series. Här kommer uppdaterat tidsschema och info om efterfesten. Missa heller inte att du kommer kunna tävlingen live direkt här på Tacky.se!

0
186

Var och när: Universitetet, Porsön, Luleå. Lördag 10 februari, klockan 08.00-19.00


Program:
08.00-10.30: Inhoppning
10.30: Åkarmöte
11.00-13.00: Kval (2 åk)
Lunch: 13.00:
14.30-18.30: Final (tre åk)
18.30: Prisutdelning
21.30-03.00 Efterfest på STUK

PS! Missa inte att du kommer kunna se tävlingen live direkt här på Tacky.se!


Anmälan: luleabigair.se/registration.htm
Om du vill vara med att tävla men inte vill köra den klassade tävlingen finns det en studentklass där publikens jubel avgör vinnaren, och som deltagare får du även skapa din egen tävlingsväst. Ett av målen för årets event är att fler damer ska ge sig ut i hoppet! För att ge damer en extra knuff har det därför beslutats att det är billigare för damer att anmäla sig till tävlingen.

Anmälningsavgift: 300 SEK för herrar, 250 SEK för damer och 100 SEK för studentklassen.


Den officiella efterfesten hålls i vanlig ordning på STUK. De finns även på plats i snöbaren på området under dagen. Lös förköp redan nu för att säkra din plats! Detta lär kanske vinterhalvårets absolut fetaste arrangemang.

För att göra detta ännu lite fetare har vi bjudit in Champion JR från Movits som kommer stå och sjunga för oss under efterfesten på STUK.

Var och när: STUK, Universitetsvägen 11. Lördag 10 februari, klockan 22.00-03.00.
Köp din biljett på: www.biljettkiosken.se


Häng med StiL Alpina till Måttsund lördagen den 10 februari under Luleå Big Air. Resan kostar 80kr och i priset ingår bussar tur och retur samt liftkort. Bussarna avgår kl 09:30 ifrån StiLs parkering och är tillbaka på campus kl 13:30.

I Måttsund kan du dels ta del av gratis skidskola, parallellslalom och avnjuta en och annan kopp kaffe från årets samarbetspartner Lemmelkaffe. Låter det inte som en toppenförmiddag?

Har du ingen egen utrustning finns det möjlighet att hyra det på plats (via förbokning senast den 6/2-2018 via mail till alpina@mittlivsstil.se.) Väl tillbaka på campus kommer det att vara happenings, uteservering, företag att besöka och en grym tävling där årets Big Air vinnare ska koras. Vi kollar på årets final och vandrar sedan vidare till Stuk för after-ski.

Biljetter för måttsundsdagen under Luleå Big Air hittar ni på www.biljettkiosken.se/event/180210-luleabigair-lulea_big_air


Luleå Big Air har blivit en av Luleås stora folkfester vintertid. I fjol kom 6000 besökare till universitetsområdet för att se de tävlande skid- och snowboardåkarna ta fart från den 22 meter höga rampen och göra sina tricks.

Fler nyheter från Luleå Big Air:

På tävlingsområdet kommer det finnas en ”minivinterstudio” med två programledare. Speaker under tävlingen är Jesper ”Jeppenator” Norén, som kommer att vara expertkommentator i tv vid tävlingarna i freeski under OS i Pyeongchang.

Luleå Big Air kommer att livesändas och kan fritt streamas av medier. Redan nu är det klart att några av landets största redaktionella skid- och snowboardsajter kommer att sända evenemanget.

Utöver tävlingsklasserna går det även att delta i en studentklass. Där avgör publikens jubel i stället för domare.

Web:
luleabigair.se
Luleå Big Air på Facebook
Eventet på Facebook
www.instagram.com/luleabigair
Måttsundsdagen under Big Air 2018  på Facebook
STIL Alpina på Facebook
www.ltu.se
Luleå Tekniska Universitet på Facebook

I år hoppas vi på 10 000 besökare. Det här är en av de största tävlingarna i sitt slag i Sverige. Det betyder mycket att Luleå Big Air nu är FIS-klassat via Svenska Skidförbundet och att åkarna som deltar har möjlighet att samla rankingpoäng mot större internationella tävlingar och OS. Det ska bli väldigt kul att bjuda åskådarna på absolut toppåkning, säger Hugo Mörtsell, marknadsansvarig för Luleå Big Air.

Hoppas på fler tävlande
Anmälan till Luleå Big Airs fyra tävlingskategorier – dam- och herrklass i skidor respektive snowboard – öppnar i dag. De fyra studenterna som arrangerar tävlingen hoppas att FIS-statusen ska ge fler tävlande i damklasserna.

– Vi har jobbat stenhårt med tävlingen sedan i september. Det är sjukt kul att kunna nå ut till så många människor och att locka så många besökare hit till universitetsområdet, säger Hugo Mörtsell.

Luleå Big Air är kostnadsfritt för besökarna och bjuder på ett stort antal kringaktiviteter för alla åldrar. Under hela dagen den 10 februari går det bland annat att testa på hundspannsåkning, labyrintorientering i snön och längdskidor. Friluftsbutiker och andra lokala företag kommer finnas på plats och för hungriga och törstiga finns foodtruck och bar.

Foto: Lucas Nilsson

Om arrangemanget:
Luleå Big Air, som blivit en av Sveriges största hopptävlingar för skid- och snowboardåkare, arrangeras av en fristående förening bestående av fyra studenter på Luleå tekniska universitet. Luleå Big Air har funnits sedan 2015 och har vuxit stort sedan dess, från knappa 2000 besökare första året till 6000 i fjol. I år hoppas arrangörerna på över 10 000 besökare.
Tävlingsrampen och alla kringaktiviteter är samlade till universitetsområdet på Porsön i Luleå.
Studenterna som driver evenemanget är Christian Uhlan, projektledare, Hugo Mörtsell, marknadsansvarig, Anton Blomdahl, ekonomiansvarig, och Erik Gustavsson, tävlingsansvarig.


Kommande deltävlingar Swedish Snowboard Series:
10 Februari: SSS#2, Luleå – Big Air (Endast Dam och Herr Senior)
18 Februari: SSS#3 Kungsberget – Slopestyle
10 Mars: SSS#4, Bollnäs – Slopestyle
21 April: SSS#5, Tandådalen – Slopestyle


Web:
www.svensksnowboard.se
Swedish Snowboard Series på Facebook
luleabigair.se
Luleå Big Air på Facebook
Eventet på Facebook
Efterfesten på Facebook
www.instagram.com/luleabigair
Måttsundsdagen under Big Air 2018  på Facebook
STIL Alpina på Facebook
www.ltu.se
Luleå Tekniska Universitet på Facebook

Fler events:
Tackys Snowboard-kalender

INGA KOMMENTAR

SKRIV EN KOMMENTAR

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.