Love Park återuppstår i Malmö

Det legendariska skatespotet Love Park i Philadelphia kommer att få ett nytt liv i Sverige. Malmö Stad med Gustav Svanborg Edén i spetsen har lagt beslag på den del av all den bevarade graniten för ett nytt projekt som kommer ta skatevärlden med storm.

0

Exakt vad som kommer hända med all denna granit är fortfarande hemligt men Gustav Svanborg Edén säger att det kommer slå ner som en bomb i skateboardvärlden.

Som du säkert vet vid det här laget så är det legendariska skatespotet Love Park i Philadelphia sedan en tid tillbaka endast ett minne blott då hela parken rivits för renovering och ombyggnad.

Nu visar det sig dock att Sverige, eller närmare bestämt Malmö Stad med deras skateboardsamordnare Gustav Svanborg Edén lagt beslag på delar av den 225 ton bevarade graniten.

 

Exakt vad som kommer hända med all denna granit är fortfarande hemligt men Gustav Svanborg Edén säger att det kommer slå ner som en bomb i skateboardvärlden. Men helt klart kan vi väl ana att Malmö kommer få än mer integrerade skatespots i gatumiljön som Värnhemstorget och Svampen.

Gustav berättar för CBS att Malmö stad sedan länge fått upp ögonen för skateboard som en resurs och hur det kan vara en tillgång för att aktivera olika platser i gatumiljön.

Det var med sorg beskedet om att Love Park skulle försvinna berättar Gustav vidare, och som tog kontakt med Josh Nims, grundaren av Franklin’s Skate Fund som sett till att bevara inte mindre än 225 ton av graniten från Love Park.

– Självklart, graniten är helig och att dela med sig av den till en stad som bygger en skatepark av den var självklart väldigt attraktivt för oss, säger Nims till CBS.

Web:
www.skatemalmo.se
Skate Malmö på Facebook

INGA KOMMENTARER

Kommentera

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.