– Det är positivt. Skönt att de har lyssnat på oss och alla som sagt sitt om skatehallen. Vi har varit i hallen i två och en halv timme och åkt idag och det var roligaste dagen på länge. Mycket folk och bra häng.

Vi har tidigare berättat om hur Motala kommun motarbetet den lokala föreningens önskan om att driva skatehallen. Nu verkar det dock ha skett en ljusning. Under sportlovet hölls hallen öppen och reda första dagen hade man 20 besökare. En av orsakerna till kommunens nerläggning var just att man påstod att besöksantalet var för lågt, dock som vi har förstått det har man inte ens tittat på besökssiffrorna sedan den nya föreningen tog över i höstas.

– Det har funnits ett intresse hela tiden och Motala har alltid varit en skatestad, säger Olle Bush, en av entusiasterna kring Motala skateförening till MWT.se.

– Det är positivt. Skönt att de har lyssnat på oss och alla som sagt sitt om skatehallen. Vi har varit i hallen i två och en halv timme och åkt idag och det var roligaste dagen på länge. Mycket folk och bra häng. Alla verkade väldigt sugna på att åka. Vi kör i morgon också om inte träningsvärken lamslår oss. Nu hoppas vi att vi hinner få till en snabb lösning så vi kan öppna upp så fort som möjligt, säger ordförande Johan Malm till MWT.se.

Nu i dagarna har fritidschefen Åsa Grällsgård tillsammans med sin kollega Tony Westling haft ett möte med Motala Skateförening om framtiden för hallen där tanken är att föreningen ska ta över helt, hyra lokalen och driva verksamheten som vanlig föreningsverksamhet.

– Det gick bra. De har fått erbjudande om att driva det vidare i föreningsregi, vilket de verkade intresserade av, säger Åsa Grellsgård till MWT.se.

– Det var positivt och planen är att Motala skateförening ska ta över driften av skatehallen. Jag har tagit över ordförandeposten och vi jobbar för fullt med att styra upp allt inför nästa möte den 20:e mars. Så att vi hinner öppna igen innan sommaren. Vi väljer dock att spara på firandet tills vi skrivit på kontraktet, säger föreningens nya ordförande Johan Malm till MWT.se.

– Sportlovet var jättebra. Mycket folk de dagarna jag var där. Både gamla och nya ansikten. Stämningen var på topp och alla var väldigt sugna på att åka. Det var lyckat helt enkelt. Om läget just nu finns inte så mycket mer att säga än att byråkrati aldrig någonsin har varit en anledning till att någon börjat med actionsport, haha. Men vi jobbar på med klassiskt föreningsarbete.

Jag ser inga hinder för att vi faktiskt ska kunna öppna hallen inom några veckor. Vi väntar dock med firandet tills första ungen har droppat in. Och när vi har skatehallen fullt ut så känns det som att vi kan börja jobba på riktigt. Jobba för att få skatehallen till ett ställe för alla att åka och utvecklas, säger Johan Malm.

Web:
Motala Skatehall på Facebook

INGA KOMMENTAR

SKRIV EN KOMMENTAR

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.