LIVE: Dew Tour Breckenridge: (18.00-02.45)

Årets upplaga, den elfte i ordningen av Dew Tour pågår för fullt! Ikväll kör Sven Thorgren teamtävlingen tillsammans med Nitro och du kan se det hela live här. Sven kommer ställa upp i hopp-delen som pågår 21.45-22.15, men givetvis kan du även se live från alla andra grenar och även damernas tävling här.

0
114

Fredag, 14 december
18.15 damer snowboard jump
19.30 Damer snowboard jib
20:45: Team snowboard superpipe final
21:45: Team snowboard jump final
22:45: Team snowboard jib final
02.00 Snowboard Streetstyle

Söndag, 16 december
20.00 Herrarnas snowboard jump final
21.45 Herrarnas snowboard jib final


Pressrelease: Svensk Snowboard
www.svensksnowboard.se
Svenska Snowboardlandslaget på Facebook


Nu vankas det mot jul och ett säkert tecken är slopestyletävlingen Dew Tour för snowboard och freeski, som drar igång idag i Breckenridge, Colorado. 2018 års upplaga, den 11:e i raden, bjuder på ett välrenommerat startfält med fyra svenskar: Sven Thorgren, Sollentuna Snowboardklubb, från snowboardlandslaget, och Henrik Harlaut, Åre SLK; Jesper Tjäder, ÖFS; och Oscar Wester, Freestyleskidåkares Förening, från freeskilandslaget.

På fredagen kör Sven teamtävlingen med sin sponsor (Team Nitro). I varje team ingår det tre åkare: en pipe-, en hopp- och en railåkare.

Efter att ha tagit sina första åk i Dew Tour-coursen under tisdagen kände han sig peppad och lite smånervös över den ganska utmanande och läskiga rail-setup som byggts.

– Medan hoppen inte var så stora, är det dock ganska bra skjut i kickarna, så där fick jag självförtroende, hälsar Sven.

– I och med att det är både en individuell tävling och ett teammoment, kommer jag förmodligen bara tävla på hoppen i teamtävlingen, så det är först på söndag jag kommer att behöva tävla på railsen, vilket är skönt, förklarar han vidare.

För det är då den individuella tävlingen avgörs, som Sven också deltar i. Precis som för teameventet har arrangörerna valt att dela upp tävlingen, här i två moment. Först hopp, följt av rails. Här kommer man att få tre åk i hoppen och tre åk på railsen. De två högsta poängen i vardera sektion slås ihop till en total poäng.

Web:
www.dewtour.com
Dew Tour på Facebook
Mountain Dew på Facebook
Mountain Dew Sweden på Facebook
www.svensksnowboard.se
Svenska Snowboardlandslaget på Facebook

INGA KOMMENTAR

SKRIV EN KOMMENTAR

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.