Lilla Aktuellt träffar GRRRLSK8 i Rålis

Vi har tidigare berättat om Stockholm Sub Surfers tjejskate-satsning GRRRLSK8 som man startat upp för att få fler tjejer att åka bräda och för att visa Stockholms Stad att man har fel angående att så få tjejer åker. Här har nu Lilla Aktuellt träffat några av de unga tjejerna i Rålis Skatepark.

0
227

Åkare: Stella Rahmqvist med flera
Filmare: Magnus Eriksson

Det kändes tråkigt att vi inte får vara här bara för att vi är mindre bra. Dom tror säkert att dom äger rampen eller nått. Det betyder väldigt mycket för mig och jag vill gärna att fler tjejer börjar skata.

Vi satsar sedan en tid tillbaka ännu mer på tjejerna. Politikerna och myndigheterna påstår att inga tjejer åker skateboard och det håller tillbaka satsningen på att bygga klar bl.a. Highvalley Skateworld som utlovat. Anläggningen är endast till hälften byggd sedan 2012. Undersökningen gjordes under fel tider och speglar inte alls verkligheten även om tjejerna är färre än killarna. I vårt medlemsantal ser vi uppemot 30-40% tjejer och det växer för varje vecka. GRRRLSk8.subsurfers.se är vår satsning på tjejerna. Genom att blimedlem.subsurfers.se stödjer man Sub Surfers mål för både tjejer och killar!

Web:
Grrrlsk8 på Facebook
Rålis Skatepark på Facebook
www.subsurfers.se
Stockholm Suburban Surfers på Facebook

INGA KOMMENTAR

SKRIV EN KOMMENTAR

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.