Kungen har sagt sitt – Det blir skatepark i Flen

Kungen har sagt sitt, Flen kommer få sin betongpark för 5,5 miljoner kronor nästa år. Vad nu självaste kungen har med den saken att göra kan du läsa om i detta reportage. Du ser även ett TV-reportage från SVT.

0
342

skatepark-flen-svt-playerDe lokala åkarna i Flen har kämpat och legat på politikerna i flera år om en betongpark. En budget på 5,5 miljoner kronor har stått klart en tid, men det hela stötte sen på patrull då det på Prins Wilhelms torg utanför stadshuset där parken är tänkt att ligga, stod nämligen konstverket Vertikal Strävan.

“Det slutade med att Kungen sa ja och var positiv till att bidra med en lekplats till hela området som blir vår levande park.”

Ett konstverk som en gång i tiden skänktes genom prinsens testamente. För att få igenom bygglovet för skateparken var man därför tvungen att ha ett godkännande från konstnären och kungliga hovet. Men nu är det alltså klart, kungen och hovet har gett sitt godkännande och projektet är just nu i upphandlingsfas för att börja byggas nästa år.

– Fontänen är en gåva från hovet och hela torget ingår i konstellationen. Då måste vi fråga hovet och konstnären om vi får lov att bygga på det, som ett grannhörande ungefär. De svarade snabbt och det slutade med att Kungen sa ja och var positiv till att bidra med en lekplats till hela området som blir vår levande park, säger Peter Israelsson, chef för kommunens samhällsbyggnadsförvaltning till Katrineholms Kuriren.

flen-skatepark-3d– Låt säga att bygget kommer i gång i maj, ja då borde invigningen kunna ske efter semestrarna, säger Peter Israelsson till SVT.

En grupp skateboardåkare har ingått i en referensgrupp och fått ge synpunkter under hela processen. Parken blir en så kallad skateplaza med trappor, räcken, curbs och så vidare. Bakom designen står Pivotech tillsammans med Mareld landskapsarkitekter och David Gough.

Enligt kommunen kommer även parken vara öppen för kickbikes och inlines. Här kan man dock då undra om man har lyssnat på referensgruppen, för än idag har det väl inte byggts någon park i Sverige där det går att kombinera aktiviteterna utan säkerhetsrisker och konflikter.

– Ja, alla kommer att vara välkomna, säger Peter Israelsson, chef för samhällsbyggnadsavdelningen i Flen till SVT.

Web:
Om skateparken på Flens Kommuns hemsida
www.pivotech.se
Pivotech på Facebook
mareldlandskap.se
Mareld Landskapsarkitekter på Facebook

INGA KOMMENTAR

SKRIV EN KOMMENTAR

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.