Kopparlunden stängt – Stöd Västerås i kämpandet för en ny skatehall

Kopparlunden Skatehall i Västerås har efter sommaruppehållet fått slå igen på grund av uteblivit stöd från kommunen. Fastighetsägaren har dock hjälp föreningen att hitta en annan lokal som man är riktigt nöjd med. Kruxet är dock att det krävs någon form av garanti för hyran varpå föreningen behöver hjälp att övertyga kommunen om att hjälpa till med detta. Läs mer om hur du kan hjälpa till att stötta föreningen så Västerås även framöver kan ha en skatehall.

0
695

På grund av diverse strul med hyresbidrag från kommunen och ekonomi för föreningen har Västerås skatehallen Kopparlunden fått stänga efter sommaruppehållet. Föreningen har dock nu hittat en ny lokal, men man behöver hjälp från kommunen med ex. borgen för att kunna garantera hyran.

Den nya lokalen ligger vid Hälla Köpcentrum och är på nästan 1400 kvm med superfint betonggolv, fräscht och en mer streetvänlig hall. På denna lokal får man nu ett 5-årskontrakt, vilket framöver även kommer göra det lättare att hitta olika möjligheter med bidrag, stipendier och sponsring för byggnationer.

Det är även klart att om det blir av med den nya lokalen så har föreningen fått Peter Gherkes smarriga bowl som vi nyligen informerade om att var till skänks.

Hjälp föreningen genom att maila dina synpunkter till ansvariga på kommunen som kommer ha möte om detta på tisdag.

Kruxet är dock att man måste ha en garanti för hyran, t.ex att kommunen går in och borgar för den. Enligt kommunen har man dock som praxis att inte göra sådana lösningar. Föreningen önskar nu hjälp om att trycka på kommunen för att de ska inse hur stort behovet är och vad en skatehall skulle betyda för Västerås.

På tisdag kväll till veckan har Idrottsnämnden möte där man kommer ta upp ärendet om skatehallen och dess framtid. Så hörsamma föreningens böner och skicka gärna ett mail till nedanstående ansvariga med dina synpunkter, tänk dock på att hålla god ton.

lars.kallsaby@vasteras.se
stefan.brandberg@vasteras.se
hans.stergel@vasteras.se

Du kan även skriva på denna tidigare namninsamling som fortfarande är öppen ifall man kommer använda sig av denna också: www.namninsamling.com/site/get.asp?Hall2016

Web:
Kopparlundens Kultur- & Idrottsklubb på Facebook
Västerås Skateprojekt på Facebook

INGA KOMMENTAR

SKRIV EN KOMMENTAR

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.