Läs även:
Varför lekande barn är ett problem i skateparkerna
Sveriges Skateboardförbunds rekommendationer om kickbikes

Vi har tidigare berättat om problemet i Örebros nya betongpark, likt i princip alla andra städer när det kommer till kickbikeåkare och lekande barn. För att lösa problemet infördes tidigare i våras begränsade tider för allt utom skateboard. I Örebro gick man ett steg längre än Sveriges Skateboardförbunds rekommendationer och tillät kickbike och andra åkredskap endast före klockan 12.00 alla dagar.

Gissningsvis på grund av alltför stora påtryckningar från andra grupper beslutade samhällsbyggnadsnämnden under torsdagen att parken i första hand ska vara till för skateboardåkning men även tillgänglig för andra hjulsporter. Samtidigt beslutades det även att parken ska få nya regler.

– Det har varit turbulent, vi införde drastiska regler som var nödvändiga ur säkerhetssynpunkt. Nu är det färre småbarn i parken och det hoppas vi att det ska vara även fortsättningsvis. säger Christer Moll till NA.se.

– Det blev problematiskt i våras som en reaktion på att det var mycket småbarn i parken, vilket den inte är till för. Vi för en dialog med de, för närvarande fyra hjulsporterna: skateboard, inlines, BMX och kickbike, för att hitta en lösning så att alla ska vara nöjda. Vi hoppas att hitta en regel både för ålder, åkdon, hjälm och sånt som allmänheten kan tycka är rimligt, säger Christer Moll, ungdomskonsulent vid fritid- och ungdomsverksamhet, till NA.se, och tillägger även att tidsreglerna ska ses över.

– Det var uppenbart att det var för oreglerat när vi invigde skateparken, säger Björn Sundin (s), ordförande i nämnden, till NA.se.

Vilka hjulsporter ska ha tillgång till parken framöver? Här säger Christer Moll:
– Det är svårt för att så fort man har hjul på något tycker man att det är en häftig plats. Jag har sett youtube-klipp där folk åkt Segway i parken.

Läs även:
Varför lekande barn är ett problem i skateparkerna
Sveriges Skateboardförbunds rekommendationer om kickbikes

Web:
100% Skateboard i parkerna på Facebook
www.orebroskateboard.se
Örebros Skateboardförening på Facebook
Skate Örebro på Facebook
Drottningparken på Facebook
Örebro Skatepark på Facebook

INGA KOMMENTAR

SKRIV EN KOMMENTAR

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.