Vi känner oss helt bortglömda. Folk kommer ju att sluta åka skateboard på grund av det här. Vi skulle kunna tänka oss att driva hallen själva.

Efter nyår har Motala kommun beslutat att slå igen skatehallen vid Platenskolan, något som den lokala föreningen är väldigt frågande till. Detta då lokalen enbart kommer att stå tom och inte användas.

Hallen kostar för mycket jämfört med hur många som nyttjar den och att det också varit problem med ventilationen. Vi har gjort besöksmätningar och det har bara varit 10-15 personer som nyttjar den, säger Åsa Grellsgård, fritidschefen i kommunen till mvt.se.

Läget känns hopplöst. Det är tråkigt. Grundförutsättningen var att vi skulle få låna lokalerna i sex månader och sedan gick det bara någon vecka innan kommunen sade att vi var tvungna att stänga. Vi har inte ens fått en möjlighet att göra det här. Det är egentligen det som stör oss mest, att vi inte får en chans att vara hyresgäster på riktigt, säger hallens nya föreståndare Christian Axerud till mvt.se.

Vi känner oss helt bortglömda. Folk kommer ju att sluta åka skateboard på grund av det här. Vi skulle kunna tänka oss att driva hallen själva, säger Axerud som är kassör i Motala skateförening till mvt.se.

Läget känns hopplöst. Det är tråkigt. Grundförutsättningen var att vi skulle få låna lokalerna i sex månader och sedan gick det bara någon vecka innan kommunen sade att vi var tvungna att stänga.

Åsa Grellsgård hänvisar även till att det finns två skateparker utomhus i Motala och att en tredje ska byggas. Något som skateboardföreningen inte alls är intresserad av, i och med att det är Finjas betongmoduler man satsas på, något som visat sig i Motala precis som i många andra städer att åkarna inte alls gillar.

Det som Finja gör är bara samma överallt. Föreningen har 48 medlemmar och klubben varit i startgroparna för att rekrytera flera.Hallen är vårt hjärta och vår själ. Vi har pengar och vi kan betala för oss om det krävs. Det måste ha hänt något, att kommunen vill ha lokalen till något annat, menar Christian Axerud.

Åsa Grellsgård på kommunen hävdar dock att det inte finns några andra planer för lokalen i dagsläget, utan att den bara kommer stå tom från årsskiftet.

Web:
Motala Skatehall på Facebook

 

INGA KOMMENTAR

SKRIV EN KOMMENTAR

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.