Katta Sterner vill inspirera tjejer att åka skateboard

I samband med Hallifornia i Varberg förra helgen så anordnades Girls Skate Weekend med tjejåkare från hela landet. På plats var bland andra Katta Sterner från Sveriges Skateboardförbund för att hålla ett föredrag om tjejers plats i skateboardscenen. Här kan du nu lyssna på ett radioreportage med Katta som gjordes nere i Varberg.

5
185

Man ska inte vänta på att tjejerna ska ta plats, utan ge tjejerna plats.

I samband med Hallifornia i Varberg förra helgen så anordnade Varbergs Skateboardklubb Girls Skate Weekend med tjejåkare från hela landet.

På plats var bland andra Katta Sterner från Sveriges Skateboardförbund och även grundare av den tjejbaserade skateboardföreningen No Limit, för att hålla ett föredrag om tjejers plats i skateboardscenen.

– Man ska inte vänta på att tjejerna ska ta plats, utan ge tjejerna plats, säger Katta till Sveriges Radio.

Web:
www.sverigesskateboardforbund.se
Sveriges Skateboardförbund på Facebook
www.hallifornia.se
Halifornia på Facebook
www.nolimitskate.se
No Limit på Facebook

5 KOMMENTARER

 1. @Mv. Påstod Sir Wachtmeister att han störde sig på “gräddfilstiderna”? Jag tänker att det är bättre att diskutera frågan som är på tapeten istället för att vara försöka projicera sina tankar och idéer på alla som eventuellt har en avvikande uppfattning

  • Såtillvida man inte syftar på en mjölkprodukt så är användningen av “gräddfil” för att beskriva någons skateboardtid hyfsat nedlåtande. Är ganska säker på att merparten av läskunniga forumläsare skulle skriva under på det.

   Vidare tycker jag att det är intressant att du använder min kritik till att dra den generella slutsatsen att alla måste hålla med mig I mina åsikter; den slutledning säger troligtvis mer om ditt synsätt på hur saker bör vara än min. Nåväl, återkom med något mer substantiellt när du har något vettigt att tillägga.

 2. Gällande gräddsfilstider och dess vara eller icke vara kan väl ingen sticka under stolen med att verkligen har ökat intresset för tjejskate mångfaldigt och det är väl knappast något som kan ses som negativt?

  Visst kan det finnas en poäng i det du kallar “att cementera bilden av något annorlunda”, såväl ur killars synvinkel som tjejers, med följden att tjejerna kanske till stor del bara visar sig i parkerna på de specifika tjejtiderna.
  Men även om det skulle vara så är det definitivt något som verkligen hjälpt till att öka intresset, och då kan det knappast vara en fel väg att börja med.

 3. Fast om man nu ska ge tjejerna plats (vilket sker t.ex med egna gräddfilstider i skatehallar) cementeras ju hela bilden av att dom är annorlunda…

  • Det som du kallar för “gräddfilstider” har funnits sedan mitten av 90-talet (åtminstone i Stockholm). Om du upplever att denna prioritering stör din möjlighet att åka skateboard så måste du onekligen inneha någon form av rekord i parknärvaro.

   Argumentet: “ändra-inget-så-löser-sig-allt” har ju bevisligen (om man tittar över de senaste två decennierna) normaliserat vissa gruppers skateboardåkande.

   Nej, en prioritering av en underrepresenterad grupps möjlighet att åka skateboard är inget “cementerande” av folks föreställningar om vad som är “annorlunda”. Det enda som “cementeras” av ditt inlägg är föreställningen att allt är ok i skateboardsverige 2017.

SKRIV EN KOMMENTAR

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.