Var & när: Universitetsområdet, Karlstad. Lördag 26 november, klockan 10.00-17.00

Den 26 november 2016 är det dags för Karlstad Railsession 2016. Evenemanget är en extremsportstävling för skid- och snowboardåkning. Tävlingen arrangeras av studentföreningen Kaulas och kommer ta plats utanför hus 11 på universitetsområdet.

Tillsammans inviger vi den kommande vintersäsongen med en härlig åkarfest fylld av åkning, mat, musik och skönt häng. Även i år kommer vi gästas av 2015 års X-Gamesvinnare i
slopestyle, Emma Dahlström. Dagen kommer avslutas med en prisutdelning från Ridestore och en afterski på nattklubben Pitchers Karlstad. Under Karlstad Railsession kommer Pitchers även dela ut fribiljetter till vår afterski.

Karlstad Railsession är ett helt kostnadsfritt karlstad-railsession-flyerheldagsevenemang med något för alla åldrar.

Tider för åkningen är följande:
10.00-13.00 Friåkning/uppvärmning
13.30-14.30 Kval
15.00-16.30 Finaler


Tävlingsupplägg

Ingen anmälningsavgift – Det är GRATIS att vara med!

Uppvärmning – Alla får åka!
(Är du under 18 år behöver du målsmans tillåtelse för att få åka. Ta gärna med en påskrift från målsman tillsammans med ett telefonnummer som kan intyga att det är okej att du deltar.) 3-4 timmar, där alla som vill får köra.

Kval – Endast för tävlande!
Endast för de åkarna som ska vara med och tävla, kör session i 1 timme där åkarna får köra så mycket de hinner med. Domarna plockar ute det åkarna som kör bäst, antal som går vidare i final beror på antal åkare som är med.
Föranmäl dig via: karlstadrailsession.se/anmalan

Final
20 min där alla åkare kör i en viss ordningen och när tiden är slut så får alla köra klart, ex om åkare nr 2 i startordningen står på start när tiden tar slut får alla efter den åkarna köra fram till sista åkare i startordningen. Alltså åkare med nr 1 i startordningen får inte köra något mer och vi kör varje klass för sig.

Bedömning
Domaren dömer utifrån ett bestämt poängsystem (stil, tekniskt, utförande, etc) och sätter poäng på varje åk (max 50 poäng per åk) och där det två bästa åken gäller, alltså att den totala max poängen är 100p (två åk räknas – max 50p på varje åk = 100p). Om poängen ska gälla ska det även vara två OLIKA trick.


Efterfest: Pitchers Nattklubb, klockan 23.00-02.00
Inträde:
80:-, gratis för åkare.
Det hela avslutas självklart med en fest i sann afterski-anda! Festen arrangeras på Pitcher’s nattklubb och ett begränsat antal biljetter till Afterskin kommer delas ut under dagen på tävlingen.

Ses på Karlstad Railsession 2016!

Web:
Eventet på Facebook
karlstadrailsession.se
Karlstad Railsession på Facebook
Efterfesten på Facebook

Fler events:
Tackys snowboard-kalender

karlstad-railsession-flyer

INGA KOMMENTAR

SKRIV EN KOMMENTAR

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.