John Magnusson, Pedro Barros & Julz Lynn om skateboard i OS

Inför helgens Vans Pro Skate Park Series - World Championships i Malmö har SVT besökt Kroksbäck skatepark för ett litet reportage där vi bjuds på rippande från bland andra Pedro Barros, plus höra vad han, John Magnusson från Bryggeriet och Julz Lynn har för åsikter om skateboard i OS.

0
301

Malmö-skate-i-os-player– OS är ju bara resultat och skateboard är ju mer än resultat. Tävlingar är kul men det är inte allt. Många som sysslar med skateboard har kanske valt att göra det eftersom de inte gillar idrott. Samtidigt är det roligt att de som vill satsa på skateboard kan göra det, säger John Magnusson projektledare på Bryggeriet och tävlingsansvarig i svenska skateboardförbundet till SVT.

Att skateboard blir en OS-sport är välsignelse för oss skatare. Fler kommer bli medvetna om vår sport när de kan se den på tv och då kommer skate bli mer tillgängligt för alla, säger Julz Lynn till SVT.

– Skateboard växer för varje år. Det är bra att sporten också fångat deras (IOK:s) uppmärksamhet också. Vi får helt enkelt se vad som händer. Vi får se hur de arrangerar det, hur det kommer att vara och förhoppningsvis arrangerar de det på ett bra sätt, säger Pedro Barros till SVT.

“Tävlingar är kul men det är inte allt. Många som sysslar med skateboard har kanske valt att göra det eftersom de inte gillar idrott.”

Vans-world-champs-flyerSideshow-Sessions-vans-world-championships-malmöFredag 19 augusti Skate Malmö: Shred!  – Kroksbäck Skatepark
11.00-13.00 Anmälan
13.00-15.00 Öppen tävling, 3000€ i prispotten
Eventet på Facebook

Lördag 20 augusti – World Championships – Kroksbäck Skatepark
14.30 Final damer
15.30-16.00 Uppvärmning herrar
16.00 Semifinal herrar
17.45 Final herrar
18.30 Prisutdelning
Vans-world-champs-afterparty22.00-03.00 Efterfest på Moriskanl

Web:
Eventet på Facebook
Eventet på Facebook (sida 2)
Efterfesten på Facebook
www.vansparkseries.com
Vans Pro Park Series på Facebook
www.skatemalmo.se
Skate Malmö på Facebook
Bryggeriet.org
Bryggeriet Skatepark på Facebook
www.vans.se
www.malmo.se

Fler events:
Tacky-kalendern

INGA KOMMENTAR

SKRIV EN KOMMENTAR

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.