Jessica Jansson – Bytte fotbollen mot skateboard

28-åriga Jessica Jansson som är engagerad i tjejskate-rörelsen No Limit spelade tidigare fotboll på elitnivå i Allsvenskan med Dalsjöfors. Efter sju allvarliga hjärnskakningar och fotskador valde hon att istället satsa på skateboard. Spana in ett videoreportage om henne och hennes engagemang i No Limit för att öka intresset för skateboard bland tjejer.

0
172

Jessica-Jansson-playerÅkare: Jessica Jansson

“Många vågar inte riktigt ta steget och prova på. Jag var själv lite sådan i början. Man väntade till hallen började avfolkas innan man vågade åka lite. Det gäller att få bort tankarna om att man ser dum ut när man ramlar och att alla tittar på en. Kommer man över den barriären så är skateboard en fantastisk sport.”

28-åriga Jessica Jansson som är engagerad i tjejskate-rörelsen No Limit höll tidigare på med andra idrotter än skateboard, framför allt spelade hon fotboll på elitnivå i Allsvenskan med Dalsjöfors.

Efter sju allvarliga hjärnskakningar och fotskador valde hon att istället satsa på skateboard istället.

– En ny värld har öppnat sig, säger 28-åringen. Jag har alltid velat testa på skateboard och kände väl att det var nu eller aldrig, säger Jansson. Det har verkat kul och häftigt. Jag måste tänka på vad jag gör hela tiden efter mina skador och skate passar mig. Men det skulle aldrig falla mig in att åka utan hjälm, säger Jessica till Borås tidning.

Orsaken till att hon fastnade för skateboard är framförallt frihetskänslan som inte fanns inom fotbollen.

– Det är ingen tränare som står och skriker och säger exakt vad du ska göra. Utan man kör det man känner för och hittar sina egna vägar. Sedan är det socialt på ett annat sätt också. Man kan åka lite grann och sen sätta sig och “tjöta” en stund med de man åker med. Så funkar det inte riktigt på fotbollsträningar, säger Jessica till Borås tidning.

Jessica Jansson placerade sig på Skateboard-SM tidigare i vintras på femte plats men framgångar är inte den enda anledningen till att hon håller på med skateboard, utan hon är även engagerad i No Limit som jobbar för att få fler tjejer intresserad av skateboard.

– Många vågar inte riktigt ta steget och prova på. Jag var själv lite sådan i början. Man väntade till hallen började avfolkas innan man vågade åka lite. Det gäller att få bort tankarna om att man ser dum ut när man ramlar och att alla tittar på en. Kommer man över den barriären så är skateboard en fantastisk sport. Det gäller att synas för att folk ska få upp ögonen för sporten. Och den är på frammarsch, det byggs parker över hela landet, säger Jessica till Borås tidning.

Till andra tjejer som är sugen på att testa skateboard säger hon:

– Våga! Det är fantastiskt roligt och en skön gemenskap. Efter ett tag kommer du känna av känslan också. Det finns inget skönare än att sätta det där tricket man övat på så länge, säger Jessica till Borås tidning.

Web:
Borås Skaters på Facebook
www.nolimitskate.se
No Limit på Facebook

INGA KOMMENTAR

SKRIV EN KOMMENTAR

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.