Invigningen i Värnamo

I väntan på resultat och coverage från helgens Betongcupen deltävling i Värnamo kan du här spana in ett litet reportage från invigningen av parken som drog igång den fullspäckade lördagen.

0
225

PS! Håll utkik för coverage och resultat från Betongcupen här på Tacky.se inom kort, tills dess kan du förutom denna video även hitta lite foton på Värnamo Nyheters websida.

E n av höjdpunkterna i samband med invigningen av Värnamos betongpark och Betongcupen i lördags skulle ha varit besök av den åttaårige japanske rippern Sky Brown. Tyvärr blev detta aldrig av då hennes morfar gick bort i dagarna. Oavsett detta verkar det ha blivit en riktigt folkfest och grym helg under första stoppet av årets Betongcupen.

– Vi hade kontakt med dem men dödsfall är inget vi rår över. Det är enkelt att förstå att hon inte kunde komma, hon är i en känslig ålder och hon har ju en lillebror också. Vi hoppas kunna hitta en lösning vid ett senare tillfälle, kanske redan i augusti. säger Niklas Skillby till Värnamo Nyheter.

Parken invigdes genom att Kommunstyrelsens ordförande Hans-Göran Johansson (C) höll ett tal och forcerade sedan tillsammans med Joakim Norgren, projektledare vid tekniska förvaltningen bandet hållit av Gottlieb Granberg (M), tekniska utskottets ordförande, och Maria Johansson (C), medborgarnämndens ordförande.

De lokala föreningarna Skate Värnamo och 331 Wernamo överaskades av kommunchefen Ulf Svensson med med vardera sju skateboards, tänkt för att ge möjlighet även för dem som inte har råd att köpa en egen bräda att också kunna utnyttja parken. Under invigningen avtäcktes också ett stort konstverk mitt i skateparken, skapat av Bruno Mathsson. En gigantisk stol under namnet liggstol modell 36 i aluminium.
– Det vi har skapat här är en turistmagnet och när skateboardåkarna tar bilder och filmer och lägger ut på nätet behöver vi något som gör att man direkt förstår att det är Värnamo som syns. En Bruno Mathssonstol finns inte någon annanstans, säger Joakim Norgren till Värnamo Nyheter.

INGA KOMMENTAR

SKRIV EN KOMMENTAR

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.