invigning-ljusdal-playerVar och när: Östernäs Park, Ljusdal. Lördag 17 september, klockan 12.00.

Klockan 12.00 kommer dagen att starta upp med ett kort tack tal och bandklippning. Den lokala skatebutiken Brädbutiken kommer att vara på plats, musik kommer spelas och den lokala föreningen bjuder på glass och festis. Mer information kommer, och självklart är det fri åkning.


Efter fem års arbete står nu äntligen Ljusdals betongpark designad av Placed-to-ride Skateparks och byggd av Ljusdals Väg & Schakt, klar i Östernäs Park.

– Det känns jättebra. Det är fullt med folk varje dag som åker, säger Ninni Fastén, ordförande i Ljusdals betongparksförening, som har arbetat för parken sen 2014, till HelaHälsingland.

Ljusdals Betongparksförening startades 2011 för att få till en ordentlig skatepark i Ljusdal, ganska snart fick man ekonomiskt bidrag från Odd Fellow-föreningen och blev även lovade att kommunen skulle investera, det hela drog dock ut på tiden.

Ett medborgarförslag lämnades in 2012. Men riktig fart tog projektet först när Ninni Fastén blev ordförande i föreningen 2014.

– Det var då vi började jobba med en ansökan till Allmänna arvsfonden. Men det krävdes väldigt mycket pappersarbete, så vi frågade Odd Fellow om vi fick ta en del av deras skänkta pengar för att betala en konsult, säger Ninni Fastén till HelaHälsingland.

Hösten 2015 blev det sen klart att Arvsfonden skulle gå in med 4.8 miljoner till parken på 1300 kvadratmeter som totalt kostat 8 miljoner och började byggas i vintras. Efter lite föreningar på grund av väder har det nu äntligen blivit dags att inviga parken som precis blivit helt klar.

 

– Ljusdals Väg och schakt har gjort ett fantastiskt jobb. Det är så många ungdomar som skrikit efter det här, det känns fantastiskt att parken nu är klar, säger Ninni Fastén till HelaHälsingland.

Web:
Eventet på Facebook
Ljusdals betongparksförening på Facebook
www.bradbutiken.se
Brädbutiken på Facebook
www.placed-to-ride.com

INGA KOMMENTAR

SKRIV EN KOMMENTAR

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.