Inga pallplaceringar för svenskarna i sista Världscup-tävlingen

Det blev inga pallplaceringar för svenskarna i säsongens sista deltävling i världscupen i Tjeckien. För Ludvig Billtoft och Måns Hedberg tog det stopp redan i fredagens kval. Niklas Mattsson tog sig vidare till semifinal på lördagen där de sista finalplatserna stod på spel, tyvärr tog det stopp även för honom här och han slutade slutligen på en femtonde plats. Spana in resultaten i sin helhet och videos med toppåkarna i såväl herr- som damklassen.

0
89

Herrar: (Fullständiga resultat)
1. Chris Corning, USA, 92.34
2. Fidtjof Tischendorf, NOR, 87.20
3. Jamie Nicholls, GBR, 86.40
15. Niklas Mattsson, SWE, 56.02 (Semifinal)
39. Ludvig Billtoft, SWE 52.25 (Kval)
42. Måns Hedberg, SWE 49.25 (Kval)

Damer: (fullständiga resultat)
1. Zoi Synnott, NZL, 87.32
2. Spencer O´Brien, CAN, 81.22
3. Silvia Mittermueller, DEU, 73.40


Pressrelease:

Jag tror inte att domarna kommer göra om samma misstag här i Tjeckien efter skandalen på VM.

Förra veckan avgjordes VM i både slopestyle och big air i Sierra Nevada, Spanien, där samtliga tre åkare deltog i båda grenarna. Bästa svensk i slopestyle var då Niklas Mattsson som slutade på en sjätteplats medan Måns Hedberg slutade på nionde efter en allvarlig domarmiss.

– Det kändes lite tungt att sluta nia efter att jag vunnit mitt kvalheat och kände att mitt finalåk borde räckt till en betydligt bättre placering. Även om jag hade ett par små misstag som hade gjort att jag hamnade utanför pallen oavsett, är det ju ändå en tröst att få ursäkten från domarna och bekräftelsen att mitt åk skulle haft en högre poäng. Jag tror inte att domarna kommer göra om samma misstag här i Tjeckien efter skandalen på VM, menar Måns Hedberg som är revanschsugen.

Ludvig har jobbat stenhårt med rehabträningen efter en väldigt lyckad axeloperation och är ni tillbaka i tävlingsform tidigare än vad vi först vågade hoppas på.

För Ludvig Billtoft var VM den första OS-kvalificerande tävlingen för säsongen efter ett längre uppehåll från åkning och tävling på grund av axeloperation i höstas. På VM blev det ingen final för Billtoft som där slutade på 22a plats men förhoppningen är nu att ställa ner ett åk som räcker för att ta sig vidare från fredagens kval, något som kräver minst 10e plats i kvalheat 1 imorgon där han gör sällskap med Niklas Mattsson.

– Ludvig har jobbat stenhårt med rehabträningen efter en väldigt lyckad axeloperation och är ni tillbaka i tävlingsform tidigare än vad vi först vågade hoppas på. Trots att han inte hunnit träna in hela sin trickrepertoar än har han det som krävs för att göra ett bra resultat här och då är ändå startfältet ungefär lika starkt här som på VM förra veckan, konstaterar förbundskapten Joakim Hammar.

Stämningen är på topp och man njuter av varje åk både i och utanför banan.

Den i trion som presterat bäst resultat under säsongen är Niklas Mattsson, som gick direkt till final på VM senast i både slopestyle och big air där han slutade sexa respektive nia och har på träningsdagarna i Tjeckien visat att han är att räkna med i toppstriden.

– Det känns bra att vara tillbaka i Spindleruv Mlyn! Coursen är lite annorlunda och riktigt rolig och den passar min åkning. Stämningen är på topp och man njuter av varje åk både i och utanför banan, hälsar en peppad Niklas Mattsson.


Web:
snowjam.cz
Snow Jam på Facebook
www.fissnowboard.com
FIS Snowboard på Facebook
www.svensksnowboard.se
Svenska Snowboardlandslaget på Facebook

Web:
snowjam.cz
Snow Jam på Facebook
www.fissnowboard.com
FIS Snowboard på Facebook
www.svensksnowboard.se
Svenska Snowboardlandslaget på Facebook

INGA KOMMENTAR

SKRIV EN KOMMENTAR

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.