– Vi ville göra något i stället för att bara fortsätta gå och gnälla. Många flyr Eskilstuna och tar bilen och åker någon annanstans. Det finns ett behov för skateboardåkare som inte syns.

Vi kunde nyligen berätta om den smarriga och riktigt breda minirampen som just nu växer fram i Vilsta i Eskilstuna. Nu har dock projektet stött på patrull då pengarna är slut. Man räknar med att det krävs 40-50 000 kronor och ca två arbetsdagar för att färdigställa rampen och nu jagar man fler sponsorer för att få det hela klart.

– Vi har inte gett upp. Förhoppningen är att bli klara under augustimånad. Om vi får sikta högt. Det kommer bli en av Sveriges bästa miniramper, säger Rickard Hellfors, ordförande i Eskilstuna Skateboardförening till Eskilstuna-kuren.

Vi har inte gett upp. Förhoppningen är att bli klara under augustimånad. Om vi får sikta högt. Det kommer bli en av Sveriges bästa miniramper.

Projektet kom till då skateboardåkarna saknade bra ställen att åka på, de flesta ställen som t.ex inomhushallen är mer anpassad för inlinesåkare som åker på ett helt annat sätt. Med detta bygge som är hela 16 meter brettär förhoppningen att locka fler åkare till Eskilstuna och att de som redan bor där i större omfattning ska stanna kvar och inte söka sig till andra städer.

– Vi ville göra något i stället för att bara fortsätta gå och gnälla. Många flyr Eskilstuna och tar bilen och åker någon annanstans. Det finns ett behov för skateboardåkare som inte syns. De pengar som föreningen hittills har fått in till rampbygget har kommit från sponsorer och stiftelser. Två snickare, med skateintresse som har arbetat ideellt med att konstruera den, säger Rickard Hellfors, ordförande i

– Vi rör oss annorlunda. Inlinesåkare tycker inte det är kul att åka på ställen som vi åker på och tvärtom, säger . Och så använder de så mycket vax vilket gör underlaget, i exempelvis inomhushallen Zero one six, halt och svårt att åka skateboard på, förklarar Joel Eliasson och Irma Svensson för Eskilstuna-kuren.

Vill du vara med och sponsra projektet?
Ta kontakt med Eskilstuna Skateboardförening på Facebook

PS! Vill du stödja rampbygget kan du även swisha direkt till 12345 839 77

 

Web:
Eskilstuna Skateboardförening på Facebook

INGA KOMMENTAR

SKRIV EN KOMMENTAR

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.