Var och när: Kilafors Herrgård, Kilafors. Söndag 28 augusti, från klockan 12.00

hela-sverige-rullar-kilafors-playerOm Hela Sverige Rullar
Hela Sverige Rullar är en ideell förening med syfte att bidra till integrationen genom skateboardåkning. Skateboardåkning är kravlöst, kreativt och fysiskt utmanande samtidigt som det snabbt erbjuder en identitet och en gemenskap.Vi tror att det är lättare att ta sig an ett nytt land och en ny kultur om man har något att identifiera sig med som man kan dela med folk som redan bor i landet.

Projektet
I dagsläget driver vi ett projekt som går ut på att placera skateboardramper i anslutning till boenden för nyanlända ungdomar. Ramperna doneras med ett antal skateboards och hjälmar. Detta skapar förutsättningar för de nyanlända att i en kravlös och säker miljö lära sig att åka skateboard och göra aktiviteten till sin egen. Men det skapar oxå förutsättningar för möten med likasinnade infödda ungdomar. Av erfarenhet vet vi att skateboardramper sällan är tomma och dyker det upp en ny ramp i ett område dröjer det inte länge innan traktens skejtare hittar dit.Under sommaren 2016 kommer två ramper att doneras. Först ut är ett boende i Hälsingland, därefter en i stockholmstrakten.

Medlemsskap
Som medlem i vår förening tror du på skateboardåkingens potential i att hjälpa människor in i Sverige. Du blir automatiskt en del av Sveriges Skateboardförbund och därmed också Riksidrottsförbundet.Mer info om vad det innebär att vara medlem och hur du registrerar ditt medlemsskap kommer efter sommaren. Håll ut!

Web:
www.helasverigerullar.net
Hela Sverige Rullar på Facebook

INGA KOMMENTAR

SKRIV EN KOMMENTAR

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.