Hela Sverige Rullar har styrt upp ännu en ramp till ett asylboende

Föreningen Hela Sverige Rullar som jobbar för at främja integration genom skateboardåkning har skänkt sin andra ramp för året. Denna gång är det Asylboendet i Älby utanför Uppsala som fått en sprillans ny miniramp, och nu på lördag bjuds det in till session med musik och grillning tillsammans med Uppsala Skateboardförening. Kom och ta del av stoket du också!

0
276

Var & när: Asylboendet i Älby. Lördag 8 oktober, klockan 12.00-16.00

Schema:
Demo: 12.30-13.30
Tjej-skate: 13.30-14.30
Kill-skate (grupp 1): 14.30-15.30
Fri skate: 15.30 tills vi tröttnar

Kom och ta del av stoket i Älby! Rampsession för alla nu på lördag!
Asylboendes i Älby utanför Uppsala har precis fått sin egen skateboardramp av föreningen Hela Sverige rullar. Föreningen arbetar för att integrera nyanlända barn och ungdomar i det svenska samhället genom skateboardåkning och har just byggt sin andra ramp.

För att fira den nya rampen och för att välkomna barnen på boendet till Uppsalas skateboard-community så kommer vi på Hela Sverige rullar tillsammans med Uppsala skateboardförening att ha ett flowsession med musik och grillning på lördag. Så ryck tag i en kompis och packa brädorna för ett grymt rampsession på asylboendets soliga bakgård!

Transport: Man kan ta bussen ut till Älby från Uppsala. Men om det är några som kommer ta bil får ni gärna höra av er så ser vi till att fylla alla bilar till bredden.


Om Hela Sverige Rullar
Hela Sverige Rullar är en ideell förening med syfte att bidra till integrationen genom skateboardåkning. Skateboardåkning är kravlöst, kreativt och fysiskt utmanande samtidigt som det snabbt erbjuder en identitet och en gemenskap.Vi tror att det är lättare att ta sig an ett nytt land och en ny kultur om man har något att identifiera sig med som man kan dela med folk som redan bor i landet.

Projektet
I dagsläget driver vi ett projekt som går ut på att placera skateboardramper i anslutning till boenden för nyanlända ungdomar. Ramperna doneras med ett antal skateboards och hjälmar. Detta skapar förutsättningar för de nyanlända att i en kravlös och säker miljö lära sig att åka skateboard och göra aktiviteten till sin egen. Men det skapar oxå förutsättningar för möten med likasinnade infödda ungdomar. Av erfarenhet vet vi att skateboardramper sällan är tomma och dyker det upp en ny ramp i ett område dröjer det inte länge innan traktens skejtare hittar dit.Under sommaren 2016 kommer två ramper att doneras. Först ut är ett boende i Hälsingland, därefter en i stockholmstrakten.

Medlemsskap
Som medlem i vår förening tror du på skateboardåkingens potential i att hjälpa människor in i Sverige. Du blir automatiskt en del av Sveriges Skateboardförbund och därmed också Riksidrottsförbundet.Mer info om vad det innebär att vara medlem och hur du registrerar ditt medlemsskap kommer efter sommaren. Håll ut!

Web:
Eventet på Facebook
www.helasverigerullar.net
Hela Sverige Rullar på Facebook

INGA KOMMENTAR

SKRIV EN KOMMENTAR

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.