Gubb-skate – 70-talsgenerationen är tillbaka på brädan

Brukar du vara ute och flyga? Om inte så har du nog med största sannolikhet missat detta reportage om gubbskate i Flyg BRA´s tidning. Läs ett längre reportage om ett gäng åkare från skateboardens begynnelse i Sverige på 70-talet som hittat tillbaks på brädan. Några av de medverkande är Håkan Ericsson, Thomas Lundquist, Lars Löwbeer, Bjurta Björnlund, John Magnusson och Gerhard Andersson.

0
573

De är tuffa, tåliga, hyfsat atletiska och bara lite, lite för gamla … Nu är 1970-talets skateboard-generation tillbaka i ramperna.

 

Jag siktar på att hålla på till 70. Än så länge har jag inte börjat tappa tripcks, det kanske blir tråkigt när det händer. Annars ser jag inte nackdelar med min ålder.

 

Då fanns inga vuxna som visste något om skateboard. Vi tonåringar fick själva skapa och tolka kulturen, det formade mig som person.

Gubbskaten är stark i Malmö. Numera kallar de sig Old Bastards och de är över 100 pers när vi kör frukostbuffé.

En dag passserade jag en skatebutik och såg en återutgiven bräda från min tonårstid. Jag impulsköpte den, och blev hooked igen.

INGA KOMMENTAR

SKRIV EN KOMMENTAR

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.