GRRRLSK8 i Rålis – Våren är kommen

Våren är här och tjejskatesatsningen GRRRLSK8 i Rålis Skatepark i Stockholm fortsätter. Varje onsdag finns instruktörer på plats med lånebrädor. Läs ett reportage om satsningen som drog igång i höstas och de erfarenheter initiativtagarna och de unga åkarna har om bland annat "macho"mentaliteten bland vissa åkare.

0
111

Det är egentligen en härlig kultur men det finns de som är väldigt macho. I höstas var det bråkigt och stökigt med killarna som tyckte att man inte ska få åka på de svåra banorna om man inte är tillräckligt duktig.

I höstas drogs GRRRLSK8 igång i Rålis Skatepark och Highvalley Skateworld för att öka intresset bland tjejer för skateboard och göra det enklare för tjejerna att ta plats i skateparken.

Nu är våren kommen och åkningen börjar dra igång igen i Rålis. Redan nästa onsdag den 22 mars blir det en särskild pröva på-tid klockan 15.15 för alla tjejer som vill åka.

– Det betyder jättemycket. Det är också mycket roligare när man träffar sina kompisar, säger Stella Rahmqvist till Mitti.se.

När vi kom började de åka jättesnabbt och körde på oss för att vi inte skulle vara där.

Initiativtagare till det hela är skateprofilen Ants Neo. Därefter har även Mikaela Rahmqvist, Stellas mamma, hakat på. Mikaela intygar att det kan vara hård stämning bland skateboardåkarna.

– Det är egentligen en härlig kultur men det finns de som är väldigt macho. I höstas var det bråkigt och stökigt med killarna som tyckte att man inte ska få åka på de svåra banorna om man inte är tillräckligt duktig, säger Mikaela Rahmqvist till Mitti.se.

– Det blir lätt att man står längst bak och känner att man inte är tillräckligt duktig. När vi kom började de åka jättesnabbt och körde på oss för att vi inte skulle vara där, säger 10-åriga Ellinor Bergare till Mitti.se.

Men tjejerna kommer i år att fortsätta ta plats i skateparken. Varje onsdag, mellan 14.30 och 16.00, så kommer Mikaela eller Ants vara på plats i Rålis Skatepark för att stötta tjejerna som vill åka. Det kommer också att finnas möjlighet att låna skateboards för de som känner att man vill prova på.

Web:
Grrlsk8 på Facebook
Rålis Skatepark på Facebook
www.subsurfers.se
Stockholm Suburban Surfers på Facebook

INGA KOMMENTAR

SKRIV EN KOMMENTAR

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.