Gothenbowl 2016

För andra året i rad kommer Actionpark i samarbete med Yrgo att bjuda in till sommarens kickoff för skateparken Actionpark bakom Bergakungen i Göteborg. Årets arrangemang går under namnet Gothenbowl och kommer erbjuda två olika skatetävlingar, dels en street- samt en bowltävling. På plats är även bland annat Refugee Skateboard School som kommer att prata om sin verksamhet

0
272

Var och när:
Actionpark, Göteborg. Lördag 30 april, 12.00-17.00 (Första tävlingen 13.00)

Gothenbowl

 

 
Fokus för evenemanget är att erbjuda ungdomar någonting utöver det vanliga under Valborgsmässoafton. Någonting för både ungdomar och familjer att sitta och titta på, eller om de så vill delta i.

“Vi ser fram emot en solig dag där vi kommer att få se duktiga Skatare och många besökare” säger projektgruppen. “Det är första gången vi får vara med och göra ett sådant här evenemang. Det är ett så kallat skarpt projekt som vi håller på med i utbildningen. Det har varit väldigt roligt och lärorikt och vi ser fram emot att få jobba med sådant här i framtiden”

Vi vill kunna erbjuda ungdomar ett drogfritt alternativ på Valborg. Något roligt att göra under dagen för att sedan kanske gå och titta på cortegen inne i stan. Därför känns det extra bra att Actionparken är såpass centralt.

Extra roligt är att Refugee Skateboard School vill vara med på plats. Det är tre tonåringar som har dragit igång en skateboard-skola för ensamkommande flykting-ungdomar. Ett fint initiativ som vi verkligen vill lyfta fram.

Om Actionpark
Vi verkar för att låta ungdomar få ta plats i samhället, inte som belastning utan som en resurs. Vi vill ge alla oavsett ålder, ursprung eller åkdon en möjlighet att utöva sin sport, kultur och sin livsstil. Det är inte bara målet som är viktigt utan även vägen dit. Alla projekt drivs av ungdomar och i ett nära samarbete med både kommun och näringsliv. Vi har arrangerat tävlingar, skateboardskola och visat skateboardrelaterad fysik på vetenskapsfestivalen. Det blir lite av en snöbollseffekt, varje gång vi (eller andra ungdomar) ordnar något träffas nya kreativa och driftiga människor. Den positiva andan smittar av sig och fler projekt börjar växa av tanken på att man kan det man vill.

Web:
Eventet på Facebook
www.actionpark.se
Actionpark på Facebook
Refugee Skate School på Facebook

Gothenbowl 2

INGA KOMMENTAR

SKRIV EN KOMMENTAR

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.