Fullspäckad helg i Åre

Bataleon Slushy Shred, Ambilight Garden Session goes Freeride, Feature Jam och mycket mer. Det är minst sagt en fullspäckad helg då Freeride Weeks i Åre avslutas med Winter Finale. Givetvis är även vinnarbidraget i Create Your Feature uppbyggd för att shreddas för fullt. Missa inte en härlig säsongsavslutning.

0
134

Var och när:
Åre. 28 april – 1 maj.

Urval av vad som händer:
Fredag 29 april, 11.00-15.00 Ambilight Garden Session Goes Freeride. Parken flyttar upp till Freeride parken. Ingen åldersgräns. Anmälan klockan 13.30 vid Freeride Hangout.

Lördag 30 april, 13.00. Bataleon bjuder på en galen setup i vårslasket och bjuder på riktig skön stämning hela dagen.

Söndag 1 maj, 13.00. Feature Jam. Vi väljer en feature i parken och bästa åket vinner. Anmälan på plats, håll koll efter flaggor och ett rött tält där är starten.


Freeride Week är en final- och avslutningshelg som har funnits i Åre i närmare 15 år, de flesta år har det byggts en gigantisk snowpark i Tusenmetern på Åreskutan men ibland har vädret satt stopp för det och då har Freeridehelgen genomförs i den vanliga parken i Bräcke, men med extra twist och special-shapad för just Freeridehelgen!

Förra året provades något nytt och det byggdes det en park från Kabinbanans bergstation och ner efter hela den övre delen av Störtloppets östra sida.
Gröna, blå, röda och svarta features fanns efter vägen ner mot VM-platån.
Nerfarten är tillräckligt bred så att även åkare som inte åker i parken ryms.

Parken kommer att byggas lite annorlunda och kommer att följa naturens egna former hela vägen från toppen och ner till Gondolens dalstation där man kan välja att fortsätta ner till Ambilight Snow Park.

freeride-weeks-vinnande-bidrag-frontpage
Vinnande bidraget i Create your feature tävlingen.

Det kommer att vara en uppskalad version utav en ”snakerun” som kommer att innehålla mycket hopp, velodromkurvor, corners och en massa roliga och flowiga features. Vi kommer självklart att sätta upp lite boxar och rails men det kommer även att finnas andra roliga och annorlunda features som en pool och även vinnaren från våran tävling Create your feature, där vinnarens bidrag byggs utav oss.

Som vanligt så kommer vi att bygga upp ett lite större hopp som kommer att vara placerat så att man även kommer att kunna filma med den magnifika vyn som vi har här uppe på fjället.

Denna säsong förlänger vi tiden för den parken, den byggs upp för att kunna köras från den 11 april och håller öppet till 1 maj.

Givetvis blir Freeride kvar som avslutning sista helgen med extra mycket happenings och som en del av Åre Winter Finale.

Web:
www.skistar.com
Åre Ambilight Snowpark på Facebook
www.extraevil.se
Extra Evil på Facebook

Åre-Freeride-Weeks-schema-flyer

Bataleon-slushy-shred-åre-freeride-weeks-flyer

INGA KOMMENTAR

SKRIV EN KOMMENTAR

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.