Freestyle-legendar bygger inomhus-miniramp i Bålsta

Freestyle-legendaren Stefan "Lillis" Åkesson är i fullgång med att bygga en smarrig miniramp i Bålstas nya lilla skatehall.

0
275

Hallen är ju fortfarande rätt liten. Men den fyller funktionen just nu. Den är perfekt att åka freestyle i, och så kommer vi att ha minirampen.

Snart öppnar den nya lilla skatehallen i Bålsta, om ändock ca 2 månader försenat mot för tänkt. Bakom bygget står svenske freestylelegendaren Stefan “Lillis” Åkesson från Skokloster. Skatehallen byggs i judoklubbens tidigare lokaler vid IP-gallerian i Bålsta.

– Vi ligger ungefär två månader efter i planeringen. Golvet var i ett lite dåligt skick. Men nu är vi på gång, säger Stefan ”Lillis” Åkesson till Stockholm Direkt.

I hallen bygger man just nu en miniramp och i övrigt handlar det om flat/freestyle-yta i lokalen som är relativt liten, men som fyller sin funktion. Förhoppningen är att intresset för skateboardåkning ska öka nu när man drar igång Bålstad Skateboardklubb igen också.

– Hallen är ju fortfarande rätt liten. Men den fyller funktionen just nu. Den är perfekt att åka freestyle i, och så kommer vi att ha minirampen. Min förhoppning är att locka fler att börja åka freestyle. Vi håller på att få igång Bålsta Skateboardklubb igen, som varit vilande ett par år. Men med våra nya förutsättningar så har vi goda chanser att locka en ny generation unga tjejer och killar till sporten, säger Lillis till Stockholm Direkt.

Vi ligger ungefär två månader efter i planeringen. Golvet var i ett lite dåligt skick. Men nu är vi på gång

Lillis är som sagt en legendar i skates-Sverige med både världsrekord och fina tävlingsresultat, han har hållit på med freestyle i 39 år, och nu har han siktet inställt på OS i Tokyo där freestyle kan bli en uppvisningsgren.

– Det skulle vara jätteroligt. En förutsättning för att ens få chansen att åka är att jag fortsätter träna hårt, säger Stefan ”Lillis” Åkesson avslutningsvis till Stockholm Direkt.

Web:
Skateprojekt Bålsta på Facebook

INGA KOMMENTAR

SKRIV EN KOMMENTAR

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.