Efter flera års kämpande och ett e-förslag från åkaren Hampus Helin har Finspångs kommun nu avsatt 7,6 miljoner kronor till en ny betongpark. Placeringen blir förmodligen vid Arena Grosvad, men det hela är inte spikat ännu.

– Att gå vidare med projekteringen kring detta med placering någonstans på Arena Grosvad är vad vi kommer att besluta på nästa möte i kommunstyrelsen, säger Anders Härnbro (S) till NT.se.

Skateparksföretaget Pivotech har tagit fram fyra olika placeringar vilka är Arena Grosvad, Vibjörnsparken, Bildningen och området kring Nyhemsskolan. Pivotech ser Vibjörnsparken som bästa placering då det skapar ett mervärde till omgivningen och dessutom är denna placering i en grovkalkyl ca 3 miljoner billigare.

finspång-pivotech-3d-topUtvecklingschefen på kommunen, Johan Malmberg föreslår dock Vibjörnsparken i ett tjänsteutlåtande som den bästa placeringen. Något som den styrande politiska majoriteten (S+MP+V) inte håller med om.

– Nej, vi har gjort en totalbedömning av allt som redan är på gång i Vibjörnsparken med en ny lekpark och annat och kommit fram till att helhetsmässigt blir den bästa lösningen att använda sig av Grosvadsområdet, säger kommunalrådet Anders Härnbro till NT.se.

– Vi har kommit så långt med det vi tänkt göra i Vibjörnsparken att det blir dyrt att tänka om. Dessutom tror vi inte att skillnaden är så stor som undersökningen visar, det har vi fått tydliga indikationer på. Det kan bli skillnader i markberedningskostnader både på Grosvad och i Vibjörnsparken som gör att totalkostnaderna på båda ställena minskar, säger Härnbro

Web:
Finspångs Skateboard Entusiaster på Facebook
www.pivotech.se
Pivotech på Facebook

INGA KOMMENTAR

SKRIV EN KOMMENTAR

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.