Eurocana Summer Camp Reunion på legendarisk mark i Rättvik

Under 11 dagar har legendarerna Steve Caballero, Mike McGill och Kevin Staab kuskat runt i Sverige under Eurocana Reunion. Ett evenemang för att fira och minnas tillbaka på Eurocana Summer Camps som ägde rum i Sverige under 70- och 80-talet. Det hela avslutades nu i söndag på gammal klassisk camp-mark i Rättvik där det bjöds på midvert med såväl de amerikanska legendarerna som svenskar från flera generationer och freestyleuppvisning med Stefan "Lillis" Åkesson.

1
261

Åkare: Steve Caballero, Mike McGill, Kevin Staab, Stefan “Lillis” Åkesson, Tony Jansson & Hans Puttis Jacobsson med flera
Film & redigering:
DW Productions

Under 11 dagar har legendarerna Steve Caballero, Mike McGill och Kevin Staab kuskat runt i Sverige under Eurocana Reunion. Ett evenemang för att fira och minnas tillbaka på Eurocana Summer Camps som ägde rum i Sverige under 70- och 80-talet. Det hela avslutades nu i söndag på gammal klassisk camp-mark i Rättvik där det bjöds på midvert med såväl de amerikanska legendarerna som svenskar från flera generationer och freestyleuppvisning med Stefan “Lillis” Åkesson.

Att platsen var Rättvik som kanske inte är en ort du tänker på gällande stor skatescen, var inte konstigt då Rättvik var platsen där världens första sommarläger för skateboard anordnades vid Sörlins Sommarland, 1970. Lägret arrangeras sedan årligen fram till 1985 där det flertal gånger skrevs historia, bland annat satte Mike McGill sin första McTwist på Summer Camp i Täby.

– Mina förhoppningar med dagen är att visa upp de fantastiskt goda sidorna, kamratskapet inom skateboarden. Vi är 14 gubbar som började åka när vi var mellan 12-14 år och vi håller fortfarande på nu när vi är över 50 år. Alla får vara med, det finns ingen som inte får vara med. Man kan ha vilken läggning som helst inom politik, religion, sexuellt och allt möjligt. Alla är med.Det är helt fantastiskt, säger Hans Puttis Jacobsson till Dalarnas Tidning.

Web:
eurocana.se
Eurocana Reunion i Rättvik på Facebook
Eurocana Reunion evenemanget på Facebook
Eurocana Reunion på Facebook
Hela Rättvik Rullar på Facebook

1 KOMMENTAR

SKRIV EN KOMMENTAR

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.