Ett steg närmare att få bort järnrören från Obsan – Sthlm Skateboard Collective rapporterar

Stockholm Skateboard Collective som framför allt jobbar för att få skateboard accepterat i det offentliga rummet i Stockholm och skapa spots och möjligheter för detta kämpar oförtrutet vidare med att få bort järnrörskanterna på klassiska spotet Obsan rapporterar här lite goda nyheter om detta och även ett spännande projekt där en arkitektbyrå vill bygga in skatespots i park- och torgområden i stadsdelen Hagastaden där första etappen är tänkt att stå klar 2018. Är du inte redan medlem i föreningen så gå med du också för att underlätta arbetet med att få fram fler skatespots i Stockholm.

0
632

Obsan – Stockholms klassiska streetspot
Tidigare i somras hade föreningen Stockholm Skateboard Collective ett första mötet kring Obsan. Man träffade de två personer som kommer att ansvara för dammen under utvecklingen av Stadsbibliotekområdet och presenterade sin tanke och prioordning där att ta bort rören är prio ett och prio två att byta ut kanterna till granitkanter.

Obsan-stockholmSamtalet sägs ha varit väldigt positivt och de tyckte att föreningens tankar gick helt i linje med deras tankar om dammen och resurseffektivitet i samhället. De uttryckte flera gånger att det var genomförbart och att det skulle lyfta området.

För att öka chanserna att realisera planerna bad man föreningen sammanställa vilket stöd man har. Det vill säga hur många medlemmar föreningen har, en rapport från namninsamlingen. När det gäller medlemmar vore det perfekt om alla som är medlemmar på Facebook-sidan även blev medlemmar i föreningen vilket ni kan bli genom att skicka för- och efternamn, personnummer och mailadress till info@stockholmskateboardcollective.se (Om ni inte redan är det). Det är kostnadsfritt och ni förbinder er inte till någonting utan det ni gör är att visa ert stöd för vad vi gör och du har möjligheten att påverka vad vi ska göra i framtiden.

Läs mer om planerna gällande Obsan här.


Hagastaden – Skateboard i det offentliga rummet
Föreningen har även under våren/sommaren träffat en arkitektbyrå som jobbar med att projektera park- och torgområden i den kommande Hagastaden mellan innerstan och Solna. De vill bygga in olika spots i park- och torgmiljöerna vilket känns väldigt spännande. Det kommer att vara en löpande dialog där man börjat prata om etapp 1 som ska stå klart 2018.

Det är ett stråk som kommer gå igenom ett park och torgområde med olika nivåer eller terrasser nerför en backe. De vill skapa spots i de terrasserna för att göra något kul för skateboardåkning och för att aktivera platsen. Det kommer att vara lekytor och parkhäng som ramas in av murar som kommer att vara i material som går att skejta och de kommer på vissa platser bygga banks som går upp mot murarna och skapa bank to curbs.

Det ska bli möjligt att åka genom hela stråket då de kommer att ha banks som knyter ihop terrasserna och det kommer som sagt vara murar hela vägen. Det kan också bli någon ledge nerför ett av banken som knyter ihop terrasserna och längre ner ett block som står fritt på en större yta som också ska gå att skejta.

Fföreningen pratade även med dem om att tänka skateboard när de bygger andra delar också och att de kan bygga som planerat men att de väljer material som går att skejta och underlag som går att åka på. De vart lite fundersamma när föreningen nämnde att det är lika bra att utgå från att skejtare kommer att skejta istället för att i efterhand skejtstoppa, men samtidigt väldigt glada då det inte var ett perspektiv de tänkt på innan när det gäller annan stadsmiljö.

Läs mer om projektet med Hagastaden här!


Bli medlem:
Bli medlem i Stockholm Skateboard Collective du också, helt avgiftsfritt. Genom detta stödjer du föreningens arbete med att få fram fler skatespots i Stockholm, och givetvis får du möjlighet att påverka vad föreningen ska arbeta med i framtiden.
Maila för- och efternamn, personnummer och mailadress till info@stockholmskateboardcollective.se

Web:
www.stockholmskateboardcollective.se

Stockholm Skateboard Collective på Facebook

INGA KOMMENTAR

SKRIV EN KOMMENTAR

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.