Ett gripande reportage om Malin Bloms väg tillbaka

För ungefär ett år sedan skadades Stockholms-tjejen Malin Blom allvarligt och hamnade i koma efter en smitningsolycka. Vägen tillbaka har varit lång och svår och hon är fortfarande långt i från återställd. Men hon kämpar på med rehab och brädan med målet att bli bättre än någonsin. Se det gripande reportaget om henne här.

0
585

Åkare: Malin Blom

Idag, för 13 månader sedan var Malin på väg till en födelsedagsfest i Stockholm. På väg dit kör en bil i hög fart in i henne varvid hon flyger flera meter upp, och smiter sedan från olycksplatsen.

Malin är mycket allvarlig skadad och läkarna tror att hon skulle ha brutit ryggen om det inte varit för skateboarden hon hade på ryggsäcken.

Hon har flera blödningar i hjärnan, revbensfrakturer och flera skelettskador och sår och hamnar i koma. I en månad är hon medvetslös och hålls vid liv med hjälp av respirator.

Redan direkt när hon vaknat upp är hon fast besluten om att åka skateboard igen, trots att hon då fortfarande är svårt skadad, har svårt att gå, dålig balans, dåligt minne med mera.

“Allt jag tyckte var roligt i livet är borta.”

Malin var en grym skateboardåkare och hade flera sponsor och mycket i sitt liv som kretsade kring brädan. Strax före olyckan hade hon blivit en del av Svart Kult-teamet och det var en av deras brädor som troligen räddade henne från att bryta ryggen vid olyckan.

Direkt efter hon vaknat upp här hon fast besluten om att åka skateboard igen.

Hon sa tidigare till Aftonbladet. – Jag är fokuserad. Jag ska åka skateboard igen. Så är det bara! Alltså jag var rätt bra. Jag ska bli så bra igen. Det är kul, för jag har sett filmer på när jag åker och gör trick, och bara “Va? Kan jag det tricket, det är ju grymt coolt”. Då tänker jag att jag ska klara det igen.

Under hösten har hon åkt skateboard fast då med en sele på sig, fastsatt i taket. Hon klarade kickturn men var frustrerad då över att det inte var samma sak.

“– Jag är fokuserad. Jag ska åka skateboard igen. Så är det bara! Alltså jag var rätt bra. Jag ska bli så bra igen. Det är kul, för jag har sett filmer på när jag åker och gör trick, och bara “Va? Kan jag det tricket, det är ju grymt coolt”. Då tänker jag att jag ska klara det igen”

Fortfarande nu ett år efter olyckan har Malin svårt med minnet, äter smärtstillande flera gånger om dagen och går hos sjukgymnast. Men skatepeppet är det inget fel på och droppade nyligen in i miniramp för första gången efter olyckan och följde upp med rock n roll to fakie i Humlan.

“– Det är ju inte som att jag började på noll, det är som att jag började på minus femtio kanske.

– Det är ju inte som att jag började på noll, det är som att jag började på minus femtio kanske. Nu kan jag till och med göra en rock-to-fakie. Yeah! Jag ska bli bättre än nånsin, säger Malin till Aftonbladet.

 PS! Läs hela reportaget och intervjun på Aftonbladet.se

INGA KOMMENTAR

SKRIV EN KOMMENTAR

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.