Den blir den bästa i Sydsverige. Den är helt up to date och kvaliteten kan inte bli bättre, den förra var i trä medan den nya byggs i trä, betong och granit.

Skateparken Jutan i Helsingborg har inte byggts om på åtta år men nu under vintern har det äntligen blivit dags då staden satsat 1.8 miljoner kronor för att få till en av Sveriges bästa parker. Byggnationerna har pågått sedan i januari och beräknas stå klar i mitten på april.

– Det hade så klart varit bättre att bygga den på sommaren när skejtarna kan vara utomhus, men det gick inte att ordna på annat vis, säger Patrik Kjellberg som jobbar på Jutan, till HD.se.

Jag är rätt bra på att snickra och jag skulle kunna bygga en båt som flyter. Men jag kan inte bygga en båt som skulle segla särskilt bra. För det krävs en båtbyggare.

Något som gör bygget smått unikt är att man i inomhusparken satsar på en hel del betong förutom trä, granit och stål. Ett material som inte många inomhusparker använder sig av. Och visst ser det väl smarrigt ut? Kolla bara in bilderna nedan.

– Den blir den bästa i Sydsverige, säger Mårten Herner till HD.se.

– Den är helt up to date och kvaliteten kan inte bli bättre, den förra var i trä medan den nya byggs i trä, betong och granit, berättar Michael Elg för HD.se.

Michael Elg och Mårten Herner två av snickarna från ENR, som även är skateboardåkare själva berättar att det krävs ett visst kunnande för att bygga bra skateparker.

– Jag är rätt bra på att snickra och jag skulle kunna bygga en båt som flyter. Men jag kan inte bygga en båt som skulle segla särskilt bra. För det krävs en båtbyggare, säger Michael till HD.se.

Ett inlägg delat av enr (@enrconcrete)

Ett inlägg delat av enr (@enrconcrete)

Ett inlägg delat av enr (@enrconcrete)

Ett inlägg delat av enr (@enrconcrete)

Ett inlägg delat av enr (@enrconcrete)

Ett inlägg delat av enr (@enrconcrete)

Web:
Jutan på kommunens hemsida
Jutan på Facebook
www.pivotech.se
Pivotech på Facebook
www.enr.se

INGA KOMMENTAR

SKRIV EN KOMMENTAR

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.