En titt in i Dome Adrenaline Zone under invigningen

I lördags slog portarna upp för allmänheten till Gävles nya actionsports-paradis Dome Adrenaline Zone på inte mindre än 6000 kvadratmeter. Redan i fredags bjöds det på invigning och vip-premiär och givetvis var vi på plats för att testa skateparken. Spana in en edit där vi bjuds på såväl en rundtur som ser såväl locals som tillresta rippers från bland annat Malmö.

2
344

Åkare: Conny Björklund, Johan Söder, Martin Strömberg, Joel Lyrberg, Tony Alfreden, Oscar Göthlund, David Lindahl, Ville Rockäng & Rickard Nilsson med flera
Film & redgering: Conny Björklund
Övriga filmare: Johan Söder
Musik: Scott Holmes – Happy Days & Forget the Whale – Move Along
Från: Free Music Archive – Creative Commons License


Åkare: Ville Rockäng, David Lindahl & Oscar Göthlund

Åkare: Rickard Nilsson, Yassian Harris & Henrik Åhlund


Dome Adrenaline Zone

Här hittar du:

 • Skatehall på 850 kvm med streetyta och betongbowl
 • Jump & Pump hall på 1300 kvm med hopp från 9 meters startramp med både foampit och airbag landningar plus pumptrackbana med resin-hopp med mera.
 • I tredje rummet Unlimited Zone hittar du trampoliner, foampit, airbag, parkour, klättervägg, airtrack, freerunning, Ninja Warrors med mera.
 • Restaurang & café

Öppettider:
Månd-tors 12.00 – 21.00
Fredag 12.00 – 22.00
Lördag 10.00 – 22.00
Söndag 10.00 – 21.00

Hyrpriser:
Hjälm 25:-
Knäskydd 25:-
Skateboard 50:-
Snowboard med pjäxor 100:-


Priser vardagar:
1-timmarsentré 99:-

2-timmarsentré 149:-
Heldag 199:-

Priser helger & skollov:
1-timmarsentré 149:-
2-timmarsentré 199:-
Heldag 249:-

Web:
www.thedome.se
Dome Adrenaline Zone på Facebook
www.bryggeriet.org/bygg-design

2 KOMMENTARER

 1. Visst ligger det många miljoner i denna satsning, en hel del lönekostnader för driften och hyreskostnader för gigantiska lokaler. Men samtidigt så har man rejält tilltagna åkavgifter, riktigt dyra om man enbart ser till skatehallen och vad en sådan brukar kosta. Man har även lunchrestaurang för hela industriområdet där hallen ligger, öppettider hela dagarna och kvällar varje dag hela veckorna. Bara sådana trampolin/parkour parker som finns på ett antal ställen runt om i landet verkar ju locka mängder av besökare och inte ha några problem att gå runt.

  Lägg därtill det du säger om att det inte ligger vid direkt någon storstad. Det ligger i Gävle som är Sveriges inte mindre än 13 största stad och ligger bara 1 timme från Uppsala(4:e största stad), 1.45 timme från Stockholm (Sveriges största stad), 1.45 timme från Västerås(Sveriges 5:e största stad), 2.45 timme från Örebro(Sveriges 6:e största stad). Även Eskilstuna på avstånd mellan Örebro och Västerås och som storleksmässigt ligger ungefär lika till som Gävle.
  Därtill många andra mindre städer på närmare avstånd.

  Frågan är nog snarare hur det kommer gå för skatehallen, om den verkligen kommer ha sånt stort besöksantal eller om det lockar mer för ägarna att satsa på andra aktiviteter i framtiden.
  Med priserna som man har idag tror jag inte skatehallen kommer locka speciellt många besökare annat än lokala åkare om satsar på att köpa årskort. Tror en lösning skulle vara att ha ett separat inträde för skatehallen då inbitna skatare till största delen nog lockas bara av den, för många brädåkare är nog inte ens foampithopp-rummet lockande, och då känns nog priset allt för väl tilltaget.

 2. Skall bli väldigt spännande att se hur detta koncept kommer fungera rent ekonomiskt? Gigantiska lokaler, enorma kostnader för bygget, lönekostnader och därtill att det inte ligger vid någon direkt storstad. Vore synd om det blir konkurs inom något. Kanske är barnkalasen räddningen…

SKRIV EN KOMMENTAR

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.