Dubbel skateparks invigning i Stockholm

Nu på lördag vankas det invigningen av inte mindre än två nya skateparker i Stockholm. Dels Tuvanparken i Sundbyberg där Ants Neo / Sub Surfers är på plats med skateskola och dels Danderyds skatepark där det kommer bjudas på både skatetävling och skateworkshop.

0
713

Var och när:  Tuvanparken i Lilla Alby, Sundbyberg och Danderyd Skatepark, Mörbyskolan, Danderyd. Lördag 28 oktober.

Sundbybergs stad utvecklar Tuvanparken med parkourbana och skatepark! Lördagen den 28 oktober inviger vi det hela med pompa och ståt mellan kl. 12-16.

Sundbybergs stad inviger på höstlovet en ny aktivitetspark i Tuvanparken i Lilla Alby. Parken utgör en av stadens destinationsplatser och är öppen för alla. Den innehåller en lekplats, hinderbana, utegym, en parkouryta, öppna gräsytor för solbad och picknick, blomsterplanteringar samt en hundrastgård. I anslutning till lekplatsen kommer en yta för skateboardåkning att anläggas.

Program:
12.00 Invigning med stadens styrande politiker
12.30 Avtäckning av ett magnifikt konstverk
13.00-16.00 Ninjasprinten 2017, tävling i hinderbana arrangerad av Street Mentality
13.00-13.30 Armbrytning och autografskrivning med Magdalena ”Athena” och Jenny ”Kitsune”, kända från TV4
13.30-14.30 Magdalena Kowalczyk visar och leder träningscirklar på redskapen i parken
13.30-16.00 Skateskola med Ants Neo från Sthlm Sub Surfers


Det känns fantastiskt att vi nu har en färdig skateboardpark här i vår kommun! Det är så många ungdomar och även något äldre kommuninvånare, som saknat den här typen av anläggningar. / Håkan Arfwedson, fritidschef i Danderyds kommun

Välkommen på invigning! Det finns en helt ny skateboardanläggning i Danderyd. Den ligger precis intill Mörbyskolan och Mörbybadet. Invigningsdagen bjuder på skateboardworkshop, fri åkning, tävling, prisutdelning – och musik förstås.

Värdar för evenemanget och tillhörande workshop är fyra skateboardåkande ungdomar från Danderyd; Filip Maras, Lucas Axelsson, David Schultz och David Persson. Även personal från kommunens fritidsgårdar är involverade i arrangemanget.

Program:
13.45 Värdarna tar plats i rampen och visar hur den kan användas.
14.00 Anmälan till tävlingen öppnar.
14.15 Officiell Invigningsceremoni
14.30 Tävling – Jam session och Best trick. De tävlande visar upp 1 minut friåkning samt ett trick, med tre försök. Utförandet kommenteras och bedöms av domare.
15.15 Prisutdelning
15.30 Workshop. Lär dig åka i bana och ramp. Se och inspireras av olika tricks på brädan och lär dig några grundläggande ramptricks. Skateboardar kommer att finnas till utlåning.
16.00 Fri åkning

Alla är välkomna att delta i workshopen! Det går också bra att bara titta på och bli imponerad och inspirerad av våghalsiga åkare som tar plats i kommunens nyaste fritidsanläggning.

Mer om anläggningen
Skateboardanläggningen är på 500 kvm och öppen för alla, året om. Här kan du åka skateboard, inlines och sparkcykel. Parken har en ramp och en yta för streetåkning. Samtliga åkare bör bära hjälm!


Web:
subsurfers.se
Stockholm Sub Surfers på Facebook
skateskola.subsurfers.se
Subsurfers Skateskola på Facebook
www.nordskateparks.com
Nord Skateparks på Facebook
www.sundbyberg.se
www.danderyd.se
Invigningen i Sundbyberg på Facebook (Skateskola.Subsurfers.se)
Invigningen i Sundbyberg på Facebook (kommun) (Sub Surfers)

Fler events: Tackys Skateboard-kalender

INGA KOMMENTAR

SKRIV EN KOMMENTAR

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.