Drakens Skateboardplats är invigd

Drakens Skateboardplats i Tantolunden i Stockholm invigdes tidigare i veckan och verkar vara en riktig smarrig skapelse för alla streetåkare därute. Spana in några bilder, videos och intervjuer från invigningsdagen.

0
97

– Du ser de röda kanterna? Det ska efterlikna amerikanska gator. Det här är en skateboardåkares dröm om hur en gata ska se ut. Det är kul med blandningen av material, att här finns både asfalt och betong. Det är väldigt ovanligt och någonting som många skateboardåkare gillar.

Invigningsdagen bjöd på en workshop i att måla skateboards som sedan hängts upp som utsmyckning i parken. Dagen avslutades med en partävling där två åkare bildade lag. Anna Houger ställde upp tillsammans med sin son Kalle och vann varsin T-shirt.

– Det är skitkul att min mamma åker med mig. Om mina vänner är bortresta kan jag alltid åka med mamma, säger Kalle till Mitti.se.

– Jag började skejta med min son för bara tre år sedan, men det är det roligaste jag vet. Den här parken är väldigt bra för Söder och ett perfekt komplement till Björns Trädgård. Här kan man fånga upp streetåkarna, säger Anna Hougner, 50 år, till Stockholm Direkt.

– Du ser de röda kanterna? Det ska efterlikna amerikanska gator. Det här är en skateboardåkares dröm om hur en gata ska se ut. Det är kul med blandningen av material, att här finns både asfalt och betong. Det är väldigt ovanligt och någonting som många skateboardåkare gillar, säger Martin Karlsson till Stockholm Direkt och tillägger att de flesta skejtboardåkare tycker om att köra street.

– Det grymma är att den ligger så centralt. Här finns en vägg av skog som gör att det känns undangömt men samtidigt är det centralt och nära till badet. Det känns väldigt lyxigt. Sedan gillar jag hur de lyckats härma vissa element från amerikanska skejtfilmer, säger Axel Lindquist, till Stockholm Direkt.

Vill du bli medlem i Stockholm Skateboard Collective och bidra till ett mer skateboardvänligt Stockholm?

I medlemskapet ingår en olycksfallsförsäkring via Sveriges Skateboard förbund, möjligheten att delta på alla våra aktiviteter och möjligheten att engagera dig i att påverka Stockholm till att bli en mer skateboardvänlig stad.
Det innebär ingen kostnad och du binder dig inte till någonting.

Läs mer och registrera dig på www.stockholmskateboardcollective.se

Web:
Invigningen på Facebook
www.stockholmskateboardcollective.se
Stockholm Skateboard Collective på Facebook

INGA KOMMENTAR

SKRIV EN KOMMENTAR

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.